Ključi za kotno vijačenje

Šestkotno (heksagonalno) oblikovane palice po navadi dobimo v setu. Zelo prav nam pridejo pri sestavljanju pohištva in nekaterih igrač.

Francoski ključ

Francoski ključ vam bo prišel zelo prav pri pritrditvi razrahljanih vijakov. Z manjšim modelom boste dosegli tudi vsa težko dostopna mesta, z večjim pa boste kos tudi zahtevnejšim nalogam.

11_loosening_valve_cap.jpg

Vedro

Vedro je obvezen pripomoček vsakega doma. Prav vam bo prišel pri vodovodarskih opravilih, morebitnemu uhajanju vode, pranju avtomobila ali domačega ljubljenčka…

Vrtalnik

Z ročnim vrtalnikom boste kos vsaki steni ali stropu. Na voljo so akumulatorski in električni vrtalniki.

Ročna svetilka

Ročna svetilka je zelo priročna za osvetlitev temnih kotičkov vašega doma ali območja pod pokrovom avtomobila.

original_182568_lznrfwxmy5f9b_paxevwdhkii.jpg

Kladivo

Kladivo je osnovno orodje, brez katerega preprosto ne gre. Prav vam bo prišel pri zabijanju žebljev oziroma povsod, kjer boste potrebovali dodaten udarec. Zidarsko kladivo je še posebno priročno, saj ima na eni strani "klešče", s katerimi lahko odstranimo stare ali poškodovane žeblje.

Večja gobica

Večja gobica je idealna za čiščenje površin po brušenju ali vrtanju, z njo pa lahko operete tudi vašega štirinožnega prijatelja.

Maska

Dihalna maska za enkratno uporabo vam bo zelo prav prišla pri brušenju ali vrtanju. Nikar ne vdihavajte zdravju škodljivih prašnih delcev.

paper_dust_mask_sb_mk_9.jpg

Čopič

Opremite se s čopiči različnih velikosti in odpravite pomanjkljivosti na stenah ali pohištvu. Uporabite jih lahko tako zunaj kot znotraj, pomočite pa jih lahko v vsak tip barve.

Zaščitni trak

Zaščitni trak vam bo prišel prav pri zaščiti površin. Tako pri barvanju kot pri delu z orodjem.

Cevni ključ

Popravila cevi se lotite s cevnim ključem.

_004.jpg

Večnamenski izvijač

Z večnamenskim izvijačem boste kos vsaki pritrditvi ali razlahljanju vijaka. Kupite takšnega z več različno velikimi nastavki.

Nastavljive klešče

Klešče so izvrstno orodje, ki jih boste lahko s pridom uporabili za vsakovrstna popravila. Z njimi lahko kaj primete, privijačite oziroma odvijačite, zvijete ali postorite kaj drugega.

Klešče z dolgim nosom

Klešče z dolgim nosom uporabite pri delu z elektriko. Prav vam bodo prišle tudi za pridržanje žeblja pri začetnem udarcu.

Brusni papir

Brusni papir je odličen za pogladitev ostrih delov površine, pa tudi za odstranitev barve s pohištva. Pazite, da boste izbrali ustrezno grobega za vaš projekt.

p1010024.jpg

Zaščitna očala

Svoje oči pred lesenimi ali kovinskimi opilki oziroma strupenimi snovmi zavarujte z zaščitnimi očali.

Škarje

Privoščite si dobre škarje, ki bodo rezale vse, od plastike do tulipanovih pecljev.

Olfa nož

Olfa nož uporabite, kadar potrebujete ravne in ostre reze.

utility_knife_box_cutter_xacto_cut_home_diy_590jn032510.jpg

Žeblji in vijaki

Na zalogi imejte žeblje in vijake. Tako jih boste vedno imeli pri roki, ko jih boste potrebovali.

Meter

Tudi meter je nepogrešljiv pripomoček, ki bi moral biti prisoten v vsakem domu. Izberite daljšega, da boste z enim potegom lahko izmerili večino površin v vašem domu.

Rokavice

Če ste se kdaj udarili s kladivom, veste, kako zelo pomembno je na rokah imeti prave delovne rokavice.

Ostalo

Nikar ne vrzite stran odslužene zobne ščetke. Ta vam bo namreč še kako prav prišla pri čiščenju majhnih špranj in nanašanju maziv ali fugirne mase na majhne površine. Stare majice shranite in jih uporabite za nanašanje ali odstranjevanje različnih tekočin, gelov in praškov.