Solarni polnilnik debeline 1,73 centimetra prilepite na okno, sončne celice, ki so obrnjene navzven, pa bodo izkoristile brezplačno solarno energijo. Zajeta energija nato potuje po kablu do prenosne naprave z USB-priključkom, ki ste jo postavili v hladno senco.

xdmodo_solarni_polnilnik_za_na_okno_2.jpg

Polnilnik baterije z baterijo

Napravo je razvila skupina mednarodni strokovnjakov pod okriljem XD dizajna. Sestavili so jo iz ABS-plastične ploščice, na katero so dodali silicijeve plošče, ki so se zmožne začasno prilepiti na steklo. Na dnu polnilnika sta USB- in mini USB-vhod za priključitev prenosnih naprav, katerim je treba napolniti izpraznjeno baterijo. Baterijski polnilnik obenem vsebuje tudi 1300 mAh zmogljivo litij-ionsko baterijo, za katero je potrebnih do trinajst ur neposredne sončne svetlobe, da se v celoti napolni.

xdmodo_solarni_polnilnik_za_na_okno_4.jpg

Tehnologija je opremljena z vgrajeno zaščito proti pregrevanju in prekomerni obremenitvi. Na spodnjem robu polnilnika najdemo LED-indikator oziroma lučko, ki med polnjenjem sveti rdeče, ko je baterija polna, pa zasveti v zeleni barvi. Dimenzije te žepne naprave, težke 135 gramov, znašajo le enajst krat enajst centimetrov.

xdmodo_solarni_polnilnik_za_na_okno_3.jpg

Pomanjkljivost inovacije

Pomanjkljivost naprave je, da jo morate stalno premikati po domu, saj želite ujeti čim več sončne svetlobe. Ker na določenih mestih ob določeni uri dneva sončni žarki ne dospejo do oken, je treba polnilnik premakniti, da povečate njegovo energijsko učinkovitost.