Klasičnemu dekorju dajte novo teksturo

Prostoru lahko dodate prefinjenost in obenem ujamete svetlobo v njem, če okrasite okvir umetniške slike ali ogledala. Na okvir pritrdite na primer žametni trak v temno modri ali drugi poljubni barvi oziroma trak iz drugega razkošnega materiala.

V interjer vnesite teksture iz narave

Če na plošče iz vezanega lesa pritrdite na tanko narezane veje drevesa ali na kroge razžagano tanjše deblo, ustvarite stenski mozaik, ki bo prazen zid okrasil veliko privlačneje, kot če bi ga prepleskali z barvo.

texture_wall_brich.jpg

Teksture na okrasnih blazinah

Teksturni poudarek zlahka dodate na okrasne blazine: omislite si svilene ali delno prešite blazine in prevleke, ki so na določenih mestih nabrane. Tam, kamor jih boste postavili, bodo dodale tretjo dimenzijo, ne da bi bile moteče in preveč vpadljive.

Izberite teksture, ki jih imate radi

Obožujete kavbojke iz džinsa, ki ste jih prerasli, a se jih kar nekako ne morete znebiti? Vključite jih med dekoracijo prostora: iz džinsa izdelajte mehko preprogo, prevleke za sedežno pohištvo in druge uporabne predmete.

Teksture uporabite na edinstvene načine

Medtem ko je lahko obrabljen usnjen stol v delovni sobi videti čudovit, pa je presenetljivo videti stole z usnjenimi sedeži v jedilnici. Poiščite nove možnosti, kako običajne tkanine uporabiti na nov način.

leather_dining_room_chairs_001.jpg

Teksture zamenjajte v skladu s sezono

Ob menjavi sezone zamenjajte tudi teksture. Spomladi preprosto zamenjajte okrasne blazine, saj tako najlažje in v trenutku spremenite podobo cele sobe.

Dodajte teksture z barvo

Če uporabljate posebne pleskarske tehnike za nanašanje barve, lahko stene ali celo kose pohištva prebarvate v impresivne teksture, ki dajejo iluzijo bolj razgibanega prostora.