Recept je primeren za vse ljubitelje kuhanja po italijansko. Svetujemo vam, da naredite rajši kakšen raviol na zalogo več, saj se rado zgodi, da jih hitro zmanjka. Naj vam tekne!

salmonenotranja.jpg

Za 6 oseb

400 g svežega testa za testenine (za recept poglejte spodaj v okvir)
2 razžvrkljani jajci
200 ml ekstradeviškega olivnega olja
3 žlice nasekljanega svežega drobnjaka
Za nadev:
750 g skute
lupine 2 bio limon
300 g prekajenega lososa
3 žlice nasekljanega svežega drobnjaka
sol in poper po okusu

Vse sestavine za nadev damo v večjo skledo in jih zmešajmo z vilicami. Po okusu posolimo in popopramo. Pokrijemo s prozorno folijo in za 10 minut postavimo v hladilnik.
S prsti poravnamo testo za testenine toliko, da gre med valja strojčka za testenine (za pripravo poglejte spodaj v okvir). S kolescem za rezanje testenin ali z nožem izrežemo približno enako velike kvadratke.

Krpice zvaljanega testa položimo na dobro pomokano površino. Na polovico krpic damo na vsake 4 cm po žličko nadeva. Po zgornjem in spodnjem robu krpic ter med nadevom s čopičem nanesemo razžvrkljano jajce. Nanje položimo preostale krpice in s prsti stisnemo tam, kjer je testo premazano z jajcem.

Raviole kuhamo v velikem loncu slane, vrele vode 3 minute (če je treba, v več obrokih). Odcedimo jih in jih položimo na velik servirni krožnik. Malce posolimo in popopramo.
Nežno pokapamo z ekstradeviškim olivnim oljem, potresemo z drobnjakom in takoj postrežemo. Buon apetito!