Recept je primeren za vse ljubitelje kuhanja po italijansko. Svetujemo vam, da naredite rajši kakšen raviol na zalogo več, saj se rado zgodi, da jih hitro zmanjka. Naj vam tekne!
![salmonenotranja.jpg](http://files.dnevnik.si/g/mojdom/_custom/salmonenotranja.jpg)
Za 6 oseb
400 g svežega testa za testenine (za recept poglejte spodaj v okvir)
2 razžvrkljani jajci
200 ml ekstradeviškega olivnega olja
3 žlice nasekljanega svežega drobnjaka
Za nadev:
750 g skute
lupine 2 bio limon
300 g prekajenega lososa
3 žlice nasekljanega svežega drobnjaka
sol in poper po okusu
Vse sestavine za nadev damo v večjo skledo in jih zmešajmo z vilicami. Po okusu posolimo in popopramo. Pokrijemo s prozorno folijo in za 10 minut postavimo v hladilnik.
S prsti poravnamo testo za testenine toliko, da gre med valja strojčka za testenine (za pripravo poglejte spodaj v okvir). S kolescem za rezanje testenin ali z nožem izrežemo približno enako velike kvadratke.
Krpice zvaljanega testa položimo na dobro pomokano površino. Na polovico krpic damo na vsake 4 cm po žličko nadeva. Po zgornjem in spodnjem robu krpic ter med nadevom s čopičem nanesemo razžvrkljano jajce. Nanje položimo preostale krpice in s prsti stisnemo tam, kjer je testo premazano z jajcem.
Raviole kuhamo v velikem loncu slane, vrele vode 3 minute (če je treba, v več obrokih). Odcedimo jih in jih položimo na velik servirni krožnik. Malce posolimo in popopramo.
Nežno pokapamo z ekstradeviškim olivnim oljem, potresemo z drobnjakom in takoj postrežemo. Buon apetito!