Postopek čiščenja

Najprej ploščice zmočite, nato pa jih poškropite s čistilnim sredstvom za kopalnico. S kuhinjsko gobico podrgnite celotno območje. To počnite s krožnimi gibi. Nikar se ne bojte dobro pritisniti. Robove ploščic podrgnite z ravnimi potezami. Zatem čistilo odstranite s toplo vodo. Če še vedno vidite madeže, poskusite ugotoviti njihov vzrok. Gre za nanos ostankov mila, težke vode ali visoke vsebine železa v vodi? Večina mil pušča mlečnate madeže, težka voda zelene, voda z veliko vsebnostjo železa pa rjave madeže.

green_bathroom_tiles_3.jpg

Odprava trdovratnih madežev

Nad trdovratnejše madeže se spravite s kisom. Nataknite si rokavice, saj lahko kis ob dotiku s kožo povzroči srbečico. Če se zdaj vaše ploščice bleščijo od čistoče, je vaše delo opravljeno, če ne, pa kupite agresivnejše čistilno sredstvo, ki odstrani tudi najbolj trdovratne madeže. Če tudi s tem ne boste uspeli, poskusite še s čistilom za straniščno školjko. Ker je to zelo agresivno, ploščice takoj po nanosu podrgnite in sperite s čisto vodo. Čistila za školjko ne uporabljajte v bližini pip ali cevi, saj lahko to povzroči njihovo korozijo.

doorless_tiled_shower_bathroom.jpg

Odtoke očistite s tekočim belilom. Nekaj časa pustite delovati, nato pa nalahno podrgnite in sperite. Za čiščenje lahko uporabite tudi čistilo za čiščenje odtokov.