Na srečanju so udeleženci pridobili podrobnejše informacije o tem, kako pristopiti k razpisom, o postopkih, priporočilih ter izkušnjah in pasteh javnega naročanja, pa tudi o uredbah pri zelenem javnem naročanju ter navodilih, kako pristopiti k sanaciji objektov po pridobitvi naročila.

Družba JUB je na srečanju nastopila tudi kot članica Gospodarskega interesnega združenja proizvajalcev fasadnih sistemov in toplotnih izolacij (GIZ PFSTI). Združenje si že od leta 2010 v Sloveniji prizadeva povečati ozaveščenost javnosti oziroma vseh lastnikov stavb za večjo energijsko varčnost objektov. Pri prenovi starejših objektov je odprava pomanjkljive izolacije objektov nujna, pri čemer je še posebno pomembna vloga države, ki jo združenje poziva k zvišanju subvencij za izvedbo toplotne izolacije fasad. Ta namreč prinaša največji prihranek pri rabi energije, zato je prav z izboljšanjem energetske učinkovitosti stavb mogoče na dolgi rok zagotoviti pomembne prihranke na nacionalnem nivoju, kar bi morala Slovenija kot članica EU po uredbi zagotoviti do leta 2020.

Tako so predstavniki JUB Akademije na srečanju predstavili tehnične smernice za toplotnoizolacijske sisteme, ki so jih razvili skupaj z drugimi članicami GIZ PFSTI, da bi na ta način skupaj z vsemi vpletenimi v gradbenih projektih prispevali k povečanju vrednosti vsake stavbe. Mag. Iztok Kamenski je kot vodja JUB Akademije udeležencem predstavil prednosti, ki jih za energetsko sanacijo ter projektni pristop pri sanaciji javnih in večstanovanjskih objektov zagotavlja družba JUB: »V JUB-u smo razvili in izdelali preverjeno najboljše kontaktne fasadne toplotnoizolacijske sisteme. Fasade JUBIZOL v celoti izdelujemo v Sloveniji in smo zanje že pridobili ustrezne certifikate, s katerimi lahko lastnikom stavb zagotavljamo dolgo garancijo in življenjsko dobo fasade. JUB-ove fasadne sistemske rešitve prinašajo dolgoročne in optimalne prihranke pri porabi energije, zato imajo velik vpliv na energetske sisteme in udobje bivanja v objektu.«

V JUB-u so za podporo projektantom in arhitektom izdelali tudi program izračunov gradbene fizike, izvedbe gradbenih detajlov, sidranja glede na vetrne cone ipd. JUBIZOL toplotno-izolacijske sisteme Standard, Nature, Comfort, Premium, Micro Air in Strong odlikujejo vrhunska kakovost, obstojnost in dolga življenjska doba, kar velja tudi za najbolj zahtevne pogoje uporabe. Več o toplotnoizolacijskih sistemih JUBIZOL najdete na www.jub.eu.