Na sejmu si je moč ogledati vse vrste funkcionalnih inovacij na področju industrijskega oblikovanja za dom in prijetno življenje. Plastika Skaza se na njem že drugič predstavlja z linijo svojih lastnih izdelkov Cuisine – C! Style your home, ki jih ima v več kot dvajsetih živahnih in modernih barvah.

»Cuisine ponuja raznovrstno paleto kuhinjskih pripomočkov, ki so jih oblikovali mladi slovenski modni oblikovalci in so primerni za stilsko nadgradnjo prav vsakega doma. Še posebno pa smo ponosni na nove metalne barve – od kraljevo modre do biserno bele. Prav tako smo letos svetovni trg obogatili z dvema odtenkoma barv – zlato in srebrno, ki je na nedavnem sejmu v Parizu doživela veliko zanimanje. Posebnost tega je, da mnogi delajo izdelke iz plastike, narediti lepe, pa je zelo težko, saj to zahteva veliko znanja,« je pred odhodom na sejem dejala Tanja Skaza, direktorica podjetja.

Podjetje Plastika Skaza, ki je že več kot 35 let del razvoja Šaleške doline, zaposluje več kot dvesto ljudi. Razvojno usmerjeno podjetje za znane multinacionalke, kot so Ikea, Gorenje in Landis&Gyr, razvija in tudi proizvaja izdelke, ki so produkt lastnega razvojnega oddelka. Poleg proizvodne naravnanosti v podjetju dajejo velik poudarek željam kupcev. Razvili so tudi lastni blagovni znamki, to sta Organko, kuhinjski koš za ločevanje bioloških odpadkov, in linijo kuhinjskih dizajnerskih izdelkov Cuisine – C! Style your home. Podjetje Plastika Skaza 90 odstotkov svojih izdelkov izvozi na trge Evrope, Rusije, ZDA in Kitajske.