Našo pozornost je najprej pritegnila dizajnerska kabina za plažo (na sliki spodaj), ki jo je oblikoval italijanski dizajner Pierantonio Bonacina. Posebno pohištvo, ki vam na plaži dela senco, je v celoti izdelano iz sintetičnih vlaken, aluminijastega okvirja in vodoodporne akrilne tkanine. Njegova kreacija se odlično poda celo v dnevne sobe ali na terase. Če želite navdih za ustvarjalne predmete poiskati v ribiški mreži, lahko izberete lestence z imenom Fisherman (ribič), ki jih je za Zero zasnoval Mattias Stahlbom.

beach_cabin.jpg

V obliki vodnega pljuska

Keramični umivalnik Thun je navdahnjen z oblikami in barvami tropskih koralnih otokov, izdelal pa ga je italijanski oblikovalec Matteo Thun. Gre pravzaprav za silirano miniverzijo modre lagune. Pljusk vode pa je v svojo kreacijo duhovito vpeljal tudi Niels Romer, ki je zasnoval silikonsko skledo za sadje v tej obliki. Po istem navdihu so se zgledovali tudi v podjetju Antartidee, kjer so oblikovali stilsko stensko uro v obliki vodnega pljuska.

Ribe, korale, morske spužve in podmornice

Med morskimi bitji je še posebno priljubljen motiv kita – oblikovalka Alessandra Baldereschi je denimo za podjetje Skitsch ustvarila zabaven akvarij Giona iz pihanega stekla v obliki kita. Giona je nenavaden akvarij, ki vam bo vedno pričaral nasmeh na obraz, ko boste opazovali ribe med plavanjem, obenem pa vam lahko služi kot okrasna posoda. Seveda pa so zanimivi dekorativni predmeti zlahka narejeni tako, da jih krasijo motivi drugih rib in morskih bitij. Dizajnerka Emma Silvestris je za podjetje Alessi na primer zasnovala stojala, svečnike in sklede (na sliki) v obliki rdečih koral.

sklede_in_podstavki_za_svece_v_obliki_koral.jpg

Nizozemski oblikovalec Marcel Wanders pa je ustvaril porcelanaste vaze z imenom Sponge (spužva), ki so, kot že ime pove, zasnovani v obliki morske spužve. Američanka Roxy Towry-Russel je po drugi strani kreirala kolekcijo zračnih svetil, ki so videti kot prozorne svetleče meduze, ki plapolajo v prostoru. Med najpriljubljenejše motive spada tudi podmornica – duhovit izdelek studia Ototo v obliki majhne rumene podmornice je v bistvu posodica za pripravo čajev.

Več fotografij trendovskih dekorativnih izdelkov, ki jih krasi motiv rib, koral, meduz in ne nazadnje podmornic, pa si oglejte tukaj.