Slovenci smo zvesti domači kuhi in priprava hrane je za večino vsakodnevno opravilo. Podobno intenzivne uporabe v naših domovih so poleg gospodinjskih aparatov deležni še pomivalni, pralni in sušilni stroji, pa tudi hladilniki in zamrzovalniki. Pri teh napravah je ključnega pomena njihova zanesljivost in kakoovost – in tukaj lahko najprej pomislimo na nemškega proizvajalca Miele.

Podjetje s 114-letno tradicijo že od samega začetka sledi filozofiji, ki narekuje nenehno razvijanje novih idej brez iskanja kompromisov. Določeno podjetje se lahko od konkurence namreč razlikuje le po visoki kakovosti ali nizkih cenah, oboje pač ni mogoče. Miele zato ponuja profesionalno kvaliteto – njegove naprave med razvojem prestanejo številne vzdržljivostne teste in so izdelane za redno dvajsetletno uporabo. Takšna je namreč pričakovana življenjska doba in to je tudi minimalno obdobje, za katerega Miele zagotavlja servisne storitve in ključne nadomestne dele.

miele2.jpg

Premišljen razvoj pomeni zanesljivost

Zanesljivost naprav Miele ni naključna. Večji del jih je še vedno izdelan v kateri od njegovih osmih nemških tovarn, poleg tega pa je zanj značilno, da se mu z lansiranjem novih izdelkov na trg ne mudi, zaradi česar se novim modelom posveti do potankosti. Inženirji nove razvojne rešitve in tehnologije spoznavajo in izboljšujejo dlje časa, tako da lahko nove linije produktov premišljeno predstavijo le na vsakih nekaj let. V novih izdelkih upoštevajo izkušnje potrošnikov, ki uporabljajo aparate Miele, s čimer dosežejo izboljšave na čimveč različnih področjih. Informacije uporabnikov največkrat vodijo v izboljšave funkcionalnosti, ki je poleg kakovosti in vzdržljivosti ena glavnih vrednot tega podjetja.

Če značilna logična uporaba Mielejevih naprav še ne bi bila dovolj, pa so tu še svetovalci, ki novim strankam ponudijo najpomembnejše nasvete o funkcijah in uporabi aparatov ter jih seznanijo s posebnostmi naprave. Stik kupca s poučenim prodajalcem je ključen za izbiro naprave, ki naj bi tudi v praksi, ne le na papirju, ugodila zahtevam uporabnika. Moderni kupci se na nakup pripravijo, tako da so že njihova prva poizvedovanja navadno precej izoblikovana. Svetovalci nato skupaj s strankami glede na zahteve in pričakovanja poiščejo najboljši odgovor – včasih tudi s praktičnim preizkusom, saj je v centru Miele v ljubljanskih Črnučah možen tudi preizkus aparatov.

miele.jpg

Brez kompromisov

V podjetju Miele ne sklepajo kompromisov niti pri uporabi naprav. Primer tega je delovanje njihovega pralnega ali sušilnega stroja, katerega prvovrstna učinkovitost mora biti usklajena s kar najbolj nežnim ravnanjem s perilom, uporaba pa mora biti še vedno preprosta in praktična. Podobno je tudi v drugih segmentih, ki še sestavljajo ponudbo Miele – pri pečicah, kuhalnih ploščah, pomivalnih strojih, hladilnikih in vrhunskih sesalnikih različnih velikosti. Za svojo odličnost Miele ne žrtvuje ničesar.