Iz gumbov sestavite črke ali besede

Če želite v domovanje vnesti nekaj več osebnosti in živahnosti, določene dekorativne ali navadne predmete dopolnite z barvitimi gumbi v izbranem stilu. Seveda pa lahko iz gumbov sestavite tudi povsem samostojno umetnino, ki jo nato uokvirite v navaden leseni okvir. Kreirajte na primer svoje začetnice ali izbrane besede, in sicer tako, da gumbe iste barve, a različnih velikosti pritrdite v obliki črke na ravno podlago (karton, čez katerega ste pritrdili tkanino ali darilni papir). Odločite se lahko tudi za gumbe različnih barv.

dekor_iz_gumbov_1.jpg

Stenska ura iz atraktivnih gumbov in magneti

V primeru, da imate doma mehanizem za uro in urine kazalce, sami izdelajte edinstveno stensko uro. Namesto številk na izbrano trdno podlago prilepite kar gumbe različnih barv, oblik in velikosti. Priporočamo vam, da namesto lepila za pritrjevanje gumbov izberete raje večnamenski cement. Poleg ure zlahka ustvarite tudi magnete, ki jih namestite na hladilnik ali tablo za opomnike: na spodnjo stran gumbov z lepilom enostavno prilepite magnetne ploščice in že ste končali.

dekor_iz_gumbov_n.JPG

Dekorirajte okrasno blazino ali omarice

Enobarvno okrasno blazino ali blazino, ki je videti premalo živahna, okrasite z gumbi, iz katerih zlahka sestavite poljuben vzorec, denimo cvetlični motiv ali oblake. Gumbe preprosto prišijte na blazino. Ko to končate, pa lahko z gumbi okrasite tudi vrata ali stare omarice – najprej na vrata prilepite enobarvno tapeto, zatem pa na tapeto dodajte še gumbe, da ne boste uničili vrat. Odvisno od vašega stila, lahko izberete pisane gumbe ali pa le gumbe določenih barv.

dekor_iz_gumbov.jpg

Okrasite okvir

Z gumbi pa lahko ne nazadnje polepšate tudi običajen okvir za ogledalo ali fotografije. Če izberete barvite gumbe različnih dimenzij in oblik, boste kreirali eklektični videz. Elegantno okrašen okvir bo zagotovo izstopal med vso dekoracijo in celemu prostoru podaril poseben pečat. Več idej za kreativno uporabo gumbov v domu pa si lahko ogledate še v naši fotogaleriji.