Prvi zaobljeni televizor UHD

Začnimo s prvim zaobljenim TV-sprejemnikom z LCD-zaslonom na svetu v napredni UHD-tehniki, ki ga je predstavil Samsung. Gre za aparat z diagonalo 267 centimetrov z razmerjem slike 21 : 9 in ločljivostjo 5120 x 2160 slikovnih točk. Če pritisnemo na tipko ob robu televizorja, se le-ta ukrivi, kar je pomemben prvi korak k prilagodljivim zaslonom. Kar ne moremo dočakati, kaj bo na tem področju še novega!

ces6.jpg

Interaktivno kuhališče na dotik

Če mislite, da je bil prehod z običajnega štedilnika na kuhališče na dotik izreden, si oglejte tale aparat. Zdaj lahko kuhate kar na kuhinjski delovni površini, ki lahko prikazuje recepte ter vam omogoči spreminjanje temperature kuhalne plošče in poslušanje glasbe med kuhanjem. Izdelek je predstavil Whirlpool.

ces7.jpg

Prva povezana zobna ščetka

Gre za zobno ščetko, ki jo povežete s pametnim telefonom, ki spremlja vaše navade pri čiščenju zob. Samo snamete aplikacijo in vsak gib ščetke je zabeležen. Aplikacijo lahko uporabljate za več zobnih ščetk in z družinskimi člani celo tekmujete, kdo je bolj vesten pri čiščenju.

ces8.jpg

Pametna postelja

Ponoči dobro spite? Če ne, morda zato, ker vaša postelja ne bdi nad vami. To zveni sicer nekoliko čudaško, toda postelja s tehnologijo, imenovano Sleep IQ, spremlja vaše dihanje, premikanje in srčni utrip med spanjem. Novost ni poceni, saj se cene zanjo gibljejo od 5900 evrov navzgor.

ces9.jpg

LG-jev domači klepet

Ste že kdaj poskusili klepetati s svojim pralnim strojem ali pečico? Kaj če bi gospodinjski aparati razumeli, kaj jim naročite, in to tudi naredili? To vam omogoči LG-jev HomeChat (domači klepet), ki je osnovan na neposrednih sporočilih. Torej pošljete kratko sporočilo pralnemu stroju, naj začne prati perilo, ali pa prižgete ogrevanje, sesalnik in druge aparate, da začnejo delovati, tudi ko vas ni doma.