Strešni solarni sistemi

Če živite na s soncem obdani parceli, vam svetujemo namestitev strešnih solarnih sistemov. Ti se v povprečju v celoti ob lepem vremenu napolnijo v vsega nekaj urah in lahko učinkovito zadostijo vsem potrebam po električni energiji vašega gospodinjstva. So pa ti sistemi relativno dragi, zaradi česar si jih marsikdo ne more privoščiti.

Manjši solarni sistemi

Obstajajo pa tudi manjši solarni sistemi – tako imenovane solarne plošče. Te sicer resda ne bodo zadostile vsem vašim potrebam, bodo pa denimo učinkovito napolnile vaše mobilne telefone, predvajalnike glasbe, prenosne računalnike, električne kuhalnike ter ne nazadnje določene vrste televizorjev in bojlerjev. Takšni sistemi se, če jih postavite na sonce, napolnijo v dveh do treh urah.

zyrus_sun_drive_portable_solar_charger.jpg

Solarne plošče so zelo primerne tudi za počitniške hiše, kjer po navadi ne trošimo toliko energije kot doma. Z njihovo pomočjo (in seveda pomočjo sonca) si boste lahko skuhali, se umili in se kratkočasili z glasbo oziroma brskanjem po internetu. Če niste prepričani, da bodo kolektorji dobili dovolj sončnih žarkov, nikar kar ne vrat na nos ne odjavljajte vašega distributerja električne energije. Vreme namreč ne more biti konstantno lepo in v primeru večdnevnega slabega vremena se lahko zgodi, da solarni sistem enostavno ne bo deloval, vi pa boste ostali brez elektrike.