A žal še prepogosto verjamemo v matrico resničnosti, ki okoli nas ustvarja okvire, zunaj katerih ne vidimo v širjave in globine. Ženske so po besedah naše sogovornice vsekakor bolj intuitivne, a tega ne smemo omejiti zgolj na spol, saj se danes ženski princip prebuja pri obeh spolih. »Danes opažam veliko žensk v moškem telesu in obratno, tako da se intuicija veže na žensko energijo,« je pojasnila o intuiciji, ki smo ji mnogi zaprli pot s prepričanjem, da je svet le to, kar vidimo. Prav odprtost pa je prvi pogoj, da jo začnemo razvijati in uživati v njenih darovih. »Svet bi bil neznansko dolgočasen, če bi ga doživljala linearno. Obstaja tako veliko barv, zvokov, dimenzij in svetov, ki se nam skozi intuicijo odpirajo, da je vredno pokukati onkraj,« je povabila sogovornica.

Nekaj manjka

Pri svojem delu opaža, da se duhovno prebujeni posamezniki pogosto srečajo z depresijo, anksioznostjo ali paniko, ker na dan prihaja vedenje o tem, da nekaj manjka, da je slika širša, a jih izgubljeni spomin pri tem mori. Ne morejo se zadovoljiti z materialnim, ker vedo, da je življenje veliko več kot le to. Ljudem, ki se jim naplavlja na površje novo vedenje, lahko Tarbukova pomaga z intuitivnim prenosom podatkov. »S pomočjo uvidov pripravim ustrezno terapijo z Bachovimi kapljicami in svetujem, kakšna oblika pomoči bi bila najbolj ustrezna. Sodelujem tudi z zdravilcem in psihologom. Po potrebi svetujem strankam, da se povežejo s kolegico Jasminko Vrbanović, ki odlično izvaja zdravljenje theta, s katerim se ovire razblinijo izjemno hitro. Še prav posebno močno pa čutim svet preminulih, vzpostavljam stik z njimi, zato da predam njihova sporočila najbližjim oziroma ljubljenim osebam, kar jim prinese globok mir in tolažbo,« je povedala o oblikah pomoči.

Opazujmo stvari

Za to, da bi razvili intuicijo, je po besedah sogovornice pomembno, da smo odprti. Da se spomnimo, kako je biti otrok, da prebudimo notranjega otroka, da ne razmišljamo in analiziramo, temveč samo smo in izkušamo stvari. »Svetujem, da začnemo tako, da smo pozorni in da opazujemo stvari. Lahko si napišemo vsako izkušnjo, poskusimo uganiti, kdo nas kliče, preden dvignemo telefon, ali pa ugibamo, kakšne barve avto bo pripeljal mimo. Zelo pomembno je tudi delo s sanjami, zato lahko začnemo tudi z vsakodnevnim zapisovanjem sanj,« je dala praktičen napotek in opozorila na razum, ki je pogosto največji sovražnik, saj ne pusti, da tok steče.

http://www.thinkstockphotos.com/

Veliko ljudi se prebuja

Tarbukova opaža, da se pri prej zelo prizemljenih ljudeh intenzivno prebuja mnogo novih zaznav. Tudi meja med našim svetom in paralelnimi svetovi se tanjša in po njenem je treba odpreti svoje misli za uvid, da je življenje veliko bogatejše, kot si dovolimo videti. Kako? »Dobro je sodelovati z drugimi, delati v skupinah, se družiti, skupinsko meditirati. Pomembno je spoštovanje in to, da ne vsiljujemo svoje volje drugim. Naj vas ne bo strah. Bodite odprtih misli, mehki in predvsem sočutni,« je za konec svetovala duhovna učiteljica.

Več o sogovornici najdete na www.samala.si.