Ploščice so trikotne oblike in jih je mogoče združiti v najrazličnejše kombinacije oziroma oblike glede na velikost zidu, ki ga želite z njimi prekriti. V njih je vgrajen sistem za zalivanje, rastline pa rastejo iz odprtin organskih oblik. Če jih pravilno negujemo, bujno uspevajo in ustvarjajo v domu z zanimivo igro svetlobe in sence, kot pravi njihov snovalec, poetično ozračje.


Edinstven modularni sistem ploščic spominja na evropske hiše, prekrite z bršljanom in vzpenjalkami, le da za zeleni zid potrebujete bistveno manj prostora. Tisti, ki živijo v toplejših krajih, lahko v inovativne ploščice na zunanjih prostorih posadijo eksotične rastline, kot so različne praproti, mesojedke, vinsko trto in druge, za stanovanje pa so primerne rastline, ki tudi sicer uspevajo v zaprtih prostorih.


Pawlica je sistem ploščic oblikoval za podjetje LCDA, ki je specializirano za sodobno pohištvo in notranji dizajn, ter zanj uporabil kompozitne materiale. Ker so narejene z vzdržljivim betonom in so na voljo v paleti različnih barv, ponujajo številne možnosti za izdelavo domačih zelenih zidov, našo ustvarjalnost pri tem pa omejuje le naša domišljija.