Najvišjo skupno oceno (4,4) je dobil visokotlačni čistilnik Karcher K 3.550 T 250, le desetinko manj (4,3) na drugem mestu pa model istega proizvajalca Karcher K 3.550.

Na testu so preizkusili visokotlačne čistilnike z močjo od 1.300 do 2.100 vatov, s pretokom vode od 5 do 9 litrov na minuto in z največjim pritiskom od 70 do 125 barov. S čistilniki so odstranjevali barvo s površine, čistili pločnik in prali srednje velik avtomobil. Strokovnjaki Zveze potrošnikov Slovenije, ki so opravili VIP test visokotlačnih čistilnikov, opozarjajo, da moramo biti pri nakupu pozorni na dodatke (rotacijska šoba in krtača za pranje avtomobila), preprosto premikanje (kolesa, ugodna teža), dolžino cevi (več kot 4 metre), prostor za shranjevanje pištole, cevi in električnega kabla, možnost sesanja vode iz sodov, zbiralnikov …, težo pištole z nastavki, način dodajanja čistila in garancijsko dobo.

Visokotlačnemu čistilniku Karcher K 3.550 T 250 z nazivno močjo 1.800 W so izmerili največji pretok vode 6,3 litra na minuto in najvišji pritisk 110 barov. Težak je 11 kilogramov, ima 5,1 metra dolg električni kabel in 6,1 metra dolgo cev za vodo. Od nastavkov ima pršilno in rotacijsko šobo, nima pa fiksne krtače in navijalnika za kabel. Strokovnjaki so ugodno ocenili še dodatke in funkcionalnost, uporabnost, kakovost in čas čiščenja, porabo vode, ustreznost navodil za uporabo, hrupnost, varnost in kakovost izdelave. Skupna ocena je bila za ta model najvišja med vsemi testiranimi aparati.