Kaj je značilno za vaša olja?

Izdelki so vrhunske kakovosti, eterična olja kot posebna skupina proizvodov pa se ponašajo s premium kvaliteto. To pomeni, da so vse rastline posebno pazljivo nabrane, prebrane, posušene in predelane na najsodobnejših napravah, s posebnim postopkom separacije, s katerim odstranimo vse škodljive snovi, ki sicer nastanejo v običajnih postopkih pridobivanja eteričnih olj.

http://www.thinkstockphotos.com/

Katero olje naj ima vsaka ženska v torbici?

Tipično žensko olje je janeževo olje. Že stari Grki in Rimljani so janeževo olje poznali kot izrednega pomočnika pri ženskih težavah; blaži boleče menstruacije in pomaga pri težavah v menopavzi (vročinsko oblivanje, zastajanje vode, napenjanje …), in sicer tako, da uravnava delovanje ženskih hormonov ter pospešuje tvorbo estrogena. Mlada dekleta rada slišijo, da prsi s časom ob uporabi tega olja postanejo bolj čvrste, saj se zvišuje raven estrogena.

http://www.thinkstockphotos.com/

Katero olje predlagate za lajšanje bolezni jeseni?

Olje divjega origana je najmočnejši naravni rastlinski antiseptik z izrazitimi antibakterijskimi, antivirusnimi, antiparazitnimi in antioksidantnimi lastnostmi. Znanstveno dokazano uničuje glivice kandide, bakterijo E.coli, salmonelo, stafilokoke in še več kot 20 ostalih bakterij. Danes v ZDA in Kanadi origanovo olje uporabljajo kot preventivo pred sezonsko gripo, gripo AH1N1 (prašičja gripa) in prehladom. Kot najmočnejši naravni rastlinski antiseptik izredno učinkovito pomaga pri zdravstvenih težavah, kot so alergije, seneni nahod, bronhitis, kašelj …

http://www.thinkstockphotos.com/

Olje črne kumine v islamskih deželah uporabljajo še iz Mohamedovih časov. V čem je to olje tako posebno?

Znanstvene raziskave so potrdile, da je Nigella sativa, kot se črna kumina imenuje v latinščini, resnično rastlinski čudež. Centralna uprava za nadzor zdravil in prehrane v ZDA je že leta 1996 odobrila uporabo olja črne kumine pri zdravljenju rakotvornih bolezni za preprečevanje neželenih učinkov kemoterapije in krepitev imunskega sistema organizma. Po nekaterih podatkih redno uživanje tega olja upočasnjuje razvoj rakavih celic za kar 50–80 odstotkov. Poleg tega to olje s pridom uporabljamo za blažitev raznih alergij, pri povišanem sladkorju in holesterolu v krvi, kot zunanje mazilo izredno hitro celi in obnavlja poškodovano tkivo.

http://www.thinkstockphotos.com/

Kaj pa kakšno olje, ki bi pomagalo pri razstrupljanju organizma?

Peteršiljevo olje slovi kot najboljši razstrupljevalec krvi. Prav tako so ga naši predniki že tradicionalno uporabljali pri težavah urinarnega sistema, saj pospešuje izločanje tekočin iz telesa. Medtem ko je olje divjega korenja poznano kot odličen razstrupljevalec jeter in prebavnega sistema ter ga prav posebej priporočamo ljudem po dolgotrajnem zdravljenju s sintetičnimi antibiotiki. Obe omenjeni olji učinkovito lajšata bolečine pri artritisu, revmatizmu in bolečih sklepih.