Slovenska blagovna znamka Farandula je svoj navdih za kolekcijo poletnih oblek UltraWhite poiskala v belini in mehkobi, ki simbolizirata vizualno podobo in osebnost nove generacije pralnih in sušilnih strojev Gorenje. Kolekcija UltraWhite sledi Farandulini filozofiji urbanega glamurja, ki ga tokrat umešča v mehke in lahkotne, skoraj eterične silhuete. V beli barvi in modnih oblikovalskih rešitvah estetizirajo sicer industrijski prostor, v katerem se moč funkcionalne uporabnosti na estetsko dovršen in zapeljiv način zlije s čutno lahkotnostjo bele tkanine. Oblačila so delo oblikovalk Mateje Krofl in Tinke Domjan, Farandula.

farandula_for_gorenje_ultrawhite_2.jpg

Popolna nega za občutljivo belo

Za nego najnežnejših tkanin po vseh modnih zapovedih poskrbijo vrhunsko oblikovani in okolju prijazni pralni in sušilni aparati Gorenje, ki se s svojimi lastnostmi in z izostrenim čutom za perilo uvrščajo med najbolj dovršene in učinkovite aparate na trgu. Med tehnološkimi novostmi nove generacije velja izpostaviti edinstven program za ohranjanje beline občutljivega perila UltraWhite, s katerim v Gorenju med prvimi na trgu zagotavljajo popolno belino že pri temperaturi 30 stopinj Celzija. Odlična nega pa se nadaljuje tudi v sušilnem stroju s prijaznim programom GentleCare, ki zagotavlja sušenje perila na nižji temperaturi, edinstvena ionska tehnologija IonTech pa ga še dodatno neguje in gladi vlakna, da dolgo ostanejo kot nova, kar je tudi v skladu s filozofijo (konceptom “počasne mode”) blagovne znamke oblačil Farandula.

farandula_for_gorenje_ultrawhite_3.jpg

Farandula – predstavitev blagovne znamke

Farandula je slovenska modna blagovna znamka ženskih "ready-to-wear" oblačil. Ustanovili sta jo modni oblikovalki in podjetnici Mateja Krofl in Tinka Domjan leta 2009. Osebni in samosvoj pogled na modo, oblikovanje in ustvarjalnost, umetniško zastavljen pristop do oglaševanja ter način poslovanja so temelji blagovne znamke Farandula. S kreacijami, ki raziskujejo brezčasno subtilnost, Farandula odeva ženstvenost in izpolnjuje moderno žensko. Ključni nosilci Farandule so kakovostni materiali, dovršeni kroji, precizno izdelani detajli, poudarek na rokodelskih veščinah in brezsezonskost kolekcij. Kot zagovornica koncepta "počasne mode" Farandula ustvarja samosvojo vizijo trajnostne in etične mode ter modno zgodbo slovenskega oblikovanja postavlja v nove okvirje.