Zimske vetrovke 

Pogosto pranje vetrovk in brezrokavnikov ni priporočljivo, ker lahko uničite perje, s katerim so polnjeni; dvakrat v sezoni je čisto dovolj. Perete jih lahko v pralnem stroju, vendar izključno v hladni vodi, izogibajte pa se klasičnim praškom za perilo, ker bodo poravnali perje, zato bi bile jakne videti sploščene. Najbolje je uporabiti posebne detergente za občutljive tkanine. Jakne posušite v sušilniku na nizki temperaturi, v boben pa dodajte tri čiste teniške žogice, ki preprečujejo, da bi se perje poleglo. Jakne dobro posušite, sicer se bo perje med seboj zlepilo.
realsimple.com.

Volnena oblačila

Operite jih po šestih ali sedmih nošenjih. Da bodo ta oblačila ostala mehka, gladka in brez muck, jih pred pranjem obrnite ter jih v pralnem stroju operite z oblačili istih barv, izogibajte pa se pranju s tkaninami, ki lahko pustijo na volnenih oblačilih mucke in drobne nitke. Volnena oblačila sperite dvakrat, da se iz njih izloči ves detergent, posušite pa jih vodoravno poravnana na zraku. Če imajo jakne vodoodporni sloj, ne uporabljajte mehčalca, ki bi lahko zmanjšal odpornost tkanine. Dlake hišnih ljubljenčkov z volnenih oblačil najlažje odstranite z gumijastimi rokavicami.

Kape, rokavice in šali

Peremo jih trikrat do petkrat na sezono. Samo pomislite na kozmetične izdelke, kožno maščobo, ostanke parfumov in bakterije, ki se naberejo na rokavicah! Odvisno od materiala lahko kape, rokavice in šale perete ročno ali v pralnem stroju, usnjene kape in rokavice pa očistite s sredstvom za nego usnja. Rokavic nikoli ne puščajte v žepih jaken in plaščev. Tkanina je zaradi nošenja vlažna in se mora zračiti, sicer dobi neprijeten vonj po plesni.

Usnjena oblačila

Čiščenje usnjenih oblačil prepustimo strokovnjakom; dovolj je, če jih damo v čistilnico enkrat na leto. Da bodo oblačila iz usnja vedno v najboljšem stanju, morebitne madeže redno čistite s sredstvi, ki so namenjena posebej za nego usnja. Madeže od parfumov in kozmetike na ovratniku najlažje preprečite z nošenjem šala. Poleg tega ne trpajte v žepe veliko stvari, da jih ne razvlečete in da se ne deformirajo. Ko usnjena oblačila v toplih mesecih spravite v omaro, jih ne ovijte v plastične vreče, ker se bodo izsušila, usnje pa bo popokalo.

Hlače in krila

Hlače in krila operite po petih do sedmih nošenjih. Zimske tkanine, kot so tvid, volna in žamet, so včasih težavne za vzdrževanje, zato vam priporočamo, da jih odnesete v kemijsko čistilnico. Če pa želite prihraniti, jih lahko očistite tudi sami s posebnim sredstvom za suho čiščenje tkanin. Priporočamo vam trik, ki ga pogosto uporabljajo lastniki starih (vintidž) oblačil. Oblačila popršite z mešanico vode in vodke ter jih pustite, da se posušijo. Vodka naravno in brez vonjav dezinficira oblačila in odstrani neprijetne vonjave.