Vsa čarobnost božičnega ali novoletnega obiska je skrita v aplikaciji, ki jo je ustvarila agencija Zulu Alpha Kilo iz Toronta. Aplikacija vsebuje vnaprej posnete kratke prizore, v katerih nastopa v Božička preoblečen igralec. Vsakega izmed petih prizorov je mogoče z aplikacijo Kringl le z nekaj kliki »postaviti« v domače okolje, na primer ob novoletno smrečico ali kam drugam. Videoposnetek traja le nekaj sekund, vendar dovolj dolgo, da malčke prepriča, da jih je Božiček res obiskal.


Aplikacija vsebuje več vnaprej posnetih prizorov: Božiček je piškote, pije mleko, preverja seznam obdarovancev, išče darilo v svoji vreči … V kombinaciji s fotografijo vašega doma kot ozadjem dobite video, ki je videti popolnoma resničen. Aplikacija usmeri uporabnike, da ustrezno prilagodijo velikost Božička, svetlobo in druge podrobnosti, navodila pa so tako jasna, da jim lahko sledijo tudi začetniki. Vse podrobnosti o potrebni programski opremi in aplikacijo najdete tukaj.


Aplikacija Kringl je del tradicije kanadske agencije Zulu Alpha Kilo, ki vsako leto naredi nekaj dobrega za družbo. S spleta jo lahko snamete brezplačno, vsebuje pa možnost za donacijo človekoljubni organizaciji Make-aWish Canada.