Nekaj idej za to, kako uporabiti aparat za izdelavo sladoleda, kuhalnik za riž, pekač za vaflje in strojček za mlečni napitek, si preberite v nadaljevanju.

Aparat za izdelavo sladoleda

Aparat za izdelavo sladoleda lahko med drugim uporabite tudi za pripravo margarite ali ledene vroče čokolade. Margarito pripravite tako, da v aparat stresete vse sestavine zanjo (2 cl limetinega soka, 2 cl pomarančnega likerja in 1 žlico sladkorja,) razen alkohola (4 cl tekile). Ko tekočina zamrzne, dodajte tekilo. Ledeno vročo čokolado pripravite tako, da najprej po navodilih pripravite instantno vročo čokolado, nato pa mešanico vlijete v aparat in jo dajte v zamrzovalnik za okoli 20 minut.

cuisinart_ice30_ice_cream_maker.jpg

Kuhalnik za riž

V kuhalniku za riž lahko med drugim poparite brisače. Manjše brisače zmočite in vsako posebej zvijte. Nato jih položite v kuhalnik. Vključite ga in jih parite pet minut ali dokler ne postanejo vroče. Odstranite jih s kleščami in jih položite na pladenj ali krožnik. Ponudite jih gostom, da si z njimi obrišejo roke pred večerjo ali pa si privoščite hiter vlažilni postopek. Za slednjega roke namažite z losjonom, nato pa jih ovijte v poparjeno brisačo in jih v njej pustite,  vse dokler se ta ne ohladi.

Pekač za vaflje

Pekač za vaflje lahko uporabite tudi za pripravo sira na žaru ali pa za pico calzone. Kose sira prej namažite z maslom, da se ne bo prijel pekača, nato pa ga položite na žarno ploskev. Zaprite pekač in sir pustite peči, dokler del, ki se dotika pekača, ne porjavi. Za pripravo pice calzone pa pripravite dva kosa testa za pico. Enega položite na vroč pekač in ga obložite z želenimi sestavinami. Na vrh položite drugi kos testa. Zaprite pekač in pustite peči, dokler testo ne porjavi (približno dve do štiri minute).

dsc00832.jpg

Strojček za mlečni napitek

S strojčkom za mlečni napitek lahko med drugim naredite solatni preliv s kisom, če boste vanj ubili jajca, pa boste dobili zelo rahle omlete.