Razmislite o grelniku brez zbiralnika

V grelniku brez zbiralnika topla voda ni shranjena na enem mestu, zato je ne more zmanjkati. Voda kroži skozi serijo grelnih elementov ali tuljav ter se tako ogreva. Sistem ne shranjuje vode, hkrati pa vzpostavlja enakomerno temperaturo, zato je cenovno zelo ugoden.

Namestite školjko z reguliranim splakovanjem

Ste vedeli, da starejše školjke porabijo do 26 litrov vode na posamezno splakovanje, medtem ko novejši modeli porabijo le do 6 litrov? Če imate tričlansko ali večjo družino, lahko z učinkovitejšim načinom splakovanja krepko privarčujete vodo. Izbirate lahko med vrsto modelov bolj učinkovitih školjk, tako da vaše udobje ne bo trpelo.

kopalnica_skoljka.jpg

Izberite pipe in prhe z nižjim pretokom vode

Novejše, učinkovitejše pipe in prhe lahko prihranijo do 8 litrov vode na minuto. V tehničnih trgovinah najdete “prezračevalnik” za pipo, ki pomeša vodo in zrak ter tako zmanjša pretok vode, ne da bi se zmanjšal vodni pritisk. S takim sistemom boste privarčevali denar ter poskrbeli za okolje..

Namestite strešno okno

Strešna okna v prostor vnesejo veliko naravne svetlobe ter ga naredijo večjega. Sistem, kjer sta združena strešno okno in ustrezno prezračevanje, lahko pomaga pri dovajanju čistega, svežega zraku v kopalnici. Takšni sistemi se hitro namestijo, so zelo poceni ter so lahko odlična sprememba ob prenovi kopalnice.

kopalnica_okno.jpg

Najdite dobrega izvajalca del

Kopalnice vsebujejo veliko cevi in če gre kar koli narobe, je dobro imeti pri sebi številko dobrega vodovodarja. Energijsko učinkovita prenova kopalnice pa bo sploh potrebovala določeno količino strokovnega znanja. Izvajalec, ki je specializiran za energijsko učinkovito prenovo, vam bo natančno povedal, kaj vse potrebujete, ter vam lahko celo pomaga pri iskanju stroškovno učinkovitih rešitev za vse morebitne težave ob prenovi.