V kristaloterapiji delovanje kristalov ni omejeno zgolj na naše fizično telo, saj vplivajo tudi na naš čustveni, mentalni in duhovni nivo zavedanja. Ker vibrirajo z določenimi frekvencami lahko le ti ob pravilni kombinaciji dodajajo energijo na ravni, kjer vlada neravnovesje, hkrati pa tudi raztapljajo in odstranjujejo stare in zastale energetske vzorce.

Kristali za vaš dom

Še posebej harmonično delujejo, če so stalno nameščeni v prostoru, saj tako vanj vnašajo vibracije, ki vas odlično podprejo v namenu, ki ga želite izraziti v svojem življenju. Roževec je roza barve, njegova vibracija odpira srčno čakro in vas povezuje z univerzalno energijo ljubezni. V prostor vnaša harmonično energijo, razstaplja vse grobe in ostre energije, predvsem v prostorih, kjer je veliko prepiranja in nesoglasij in med sabo lepo povezuje energije vseh ljudi, ki bivajo v prostoru. Kamena strela je prozorne barve in je prevodnik energij. Črni turmalin in vsi kristali črne barve, so izjemni za zaščito in varnost prostora, dobro čistijo elektromagnetni smog in sevanja vseh elektronskih aparatov, zato je dobro, da imate kristal te barve tudi poleg svojega računalnika. Ametist je vijoličen in je odličen za v spalne prostore, saj vnaša energijo miru in je izjemno dobra zaščita pred nižjimi vibracijami. Še posebej je zaželen, če je kdo od domačih zasvojen ali odvisnik (alkohol, droge...). Podporo pri sanjah predstavlja angelit, ki je med drugim tudi močna energetska povezava z angeli in vašimi vodniki.

http://www.thinkstockphotos.com/

Pritegnite obilje

Da bi pritegnili obilje v svoj dom, so primerni kristali citrin, pirit in žad, ki vam bodo prinesli energijo podpore, pomoči in novih priložnost. Za boljšo komunikacijo in povezovanje med ljudmi namestite sodalit, ki je modre barve in ga kombinirajte z roževcem. Za dobro zdravje in počutje je najboljša izbira malahit, za plodnost in podporo starševstvu mesečev kamen in mokait, za podporo kreativnim projektom karneol, za več vitalne energije in strasti pa jaspis, ki je rdeče barve.

Kristalni eliksir in vaše rastline

Manjši kristal roževca postavite v steklen vrč (prej ga očistite) nalijete vodo in postavite za 24 ur na okensko polico za čas polne lune. S tem se bo voda napolnila z energijo dneva in noči, kristal roževca pa bo v vodo vnesel vibracijo ljubezni. Po 24 urah je eliksir pripravljen za pitje in zalivanje vaših rastlin, ki bodo lepše rastle, še posebej pa boste rezanemu cvetju podaljšali življenje. Voda bo na okus mehkejša in prijetnejša.

http://www.thinkstockphotos.com/

Kako očistiti kristale?

Kristale, ki jih imate v prostoru, čistite redno vsak mesec. Najbolje se jih čisti na dan polne lune, ko jih postavite na okensko polico. S tem se napolnijo in očistijo z energijo lune. Preden ga izpostavite luni jih pripravite za polnjenje in čiščenje s polno luno tako, da jih primete v levo roko in trikrat z namero srca in svetlobe, globoko vdihnete in pihnete v kristal. Šele ko ga očistite, ga aktivirajte za podporo vašemu življenju in ga postavite pod lunin soj.