Oprema

Stoli in miza so "obvezna" oprema vsakega vrta. Pazite, da so izdelani za uporabo na zunanjih površinah. Za udobnejše sedenje jim dodajte še nekaj blazin. Tudi na terasi lahko uredite več različnih "sob". Ob jedilni mizi in stolih ob strani uredite še prostor za počitek. Ločite ga s preprogo ali rastlino.

Kamin ali žar

Kamin ali žar sta odlična popestritev vsakega vrta. Lahko si omislite vgradnega ali pa premičnega. Pazite le, da ga ne boste postavili preblizu hiše, da ne bo iskrica zanetila požara.

kamin.jpg

Zelenje

Ozelenite svoj vrt. Dodajte nekaj lončnic ali pa rastline zasadite v zemljo. Lahko jih obesite tudi pod strop, če ga seveda imate. Izberite takšne rastline, s katerimi ni veliko dela.

Pod

Tla prekrijte s tlakovci za zunanjo uporabo. Izbirate lahko med različnimi materiali. Pazite, da bodo stopnice trdne in udobne za hojo (ne preozke in ne previsoke). Na podest lahko za atraktivnejši izgled položite tudi preprogo.

teak_patio_furniture.jpg

Senca

Ne pozabite na senco. Kupite senčnik, tendo ali drugo zaščito, kar bo ublažila močne pripekajoče sončne žarke. Teraso pa lahko uredite tudi okoli večjega drevesa, ki ponuja naravno zaščito pred vročino.

Pergola

Lahko postavite tudi pergolo. Z njo boste poleg atraktivnega videza dobili tudi senco. Ozelenite jo s plezalkami ali trto.

Zasebnost

Zagotovite si zasebnost. To lahko storite z ograjo, zelenjem, zaveso …

catalina_5.jpg

Svetila

Da boste lahko v vrtu uživali tudi ponoči, namestite svetila. Osvetlite potke in teraso. Izberite več različnih luči (namizno, talno, samostoječo, stropno …). Zelo mehko svetlobo boste dobili z laternami, svečami ali baklami. Pazite, da se oprema med seboj ujema.