Cilj kampanje je usmerjen predvsem k izobraževanju, zgodnjemu odkrivanju in povečanju ozaveščenosti o raku na dojkah ter tudi k podpori raziskavam, ki bi lahko na področju raka na dojkah doprinesle k bolj kakovostnemu in učinkovitemu zdravljenju. Na problematiko bodo opozorili tudi s simbolnim dejanjem, saj bodo poskrbeli za rožnato osvetlitev izbranih zgradb po celem svetu. Philips si s svojim delovanjem že od nekdaj, na vseh svojih področjih delovanja, prizadeva za aktivno sodelovanje pri reševanju globalnih zdravstvenih problemov.

Dobra praksa mreženja

Eden izmed teh je tudi problematika raka na prsih, h kateri je Philips privzel pristop 'od znotraj navzven', saj se zaveda, da je za dobro delovanje organizacije pomembno tudi zdravje zaposlenih. Ravno zato bodo s svojo globalno kampanjo v podporo osveščanja o raku na dojkah pričeli kar v svojem podjetju. Najprej bodo pričeli s spodbujanjem in navdihovanjem svojih lastnih zaposlenih k doniranju denarja za priznane inštitute v Evropi, Severni in Južni Ameriki, Aziji in Afriki, ki se ukvarjajo z rakom na prsih ter končno vsoto nato še potrojil. Poleg tega bodo vsem svojim zaposlenim omogočili tudi testiranje oz. mamografijo ter organizirali izobraževalne seminarje s strokovnim medicinskim osebjem. V okviru kampanje pa bodo organiziral tudi številne dejavnosti, kot so seje zdravstvenih strokovnjakov s tega področja in podobne aktivnosti, ki spodbujajo raziskovanje in osveščanje o raku na dojki.

philipsova_roznata_united_kingdom.jpg

Pozorni na roza osvetlitve

Philips bo osveščanje o raku na prsih tudi v letošnjem oktobru podprl s simbolno noto, saj bo s svojo inovativno LED razsvetljavo poskrbel za rožnato osvetlitev številnih svetovnih znamenitosti, katere namen je opozoriti širšo javnost na pomen zgodnjega odkrivanja raka na dojkah. Kampanjo bodo v letošnjem letu spremljala tudi osebna inspirativna sporočila Philipsovih zaposlenih s celotnega sveta, ki bodo 18. oktobra prikazana na glavni zgradbi podjetja v Amsterdamu. Ker je zdravje (vedno bolj) dragocena dobrina, bo Philips tudi v prihodnje svoj trud še intenzivneje vlagal v razvoj inovativnih tehnologij, ki omogočajo zgodnje odkrivanje in zdravljenje raka na dojkah ter s svojimi raziskavami skušal odkriti vzroke za nastanek raka na dojkah.

philipsova_roznata_osvetlitev_stavb_po_svetu_3_palazzo_marino_milan_italy.jpg