Prvi korak

Že na poti domov se z jasno namero odločite, da pustite vse skrbi v službi in svojo pozornost preusmerite nase in na ljudi, ki vas doma čakajo.

Drugi korak

V tem miselnem preskoku bodo verjetno v ospredje silile različne skrbi zato svetujemo, da se tudi, ko gre za domača opravila, poslužujete zlatega pravila »Pametni pišejo«. Imejte poseben »domači« rokovnik, ki naj bo na pogled kar najbolj prijazen in sončen. Zaupajte napisanemu in ne dovolite miselnemu procesu, da vas obletava. V kolikor misli le želijo v ospredje usmerite oči v zrak. Opazili boste, da bo to prekinilo tok misli in vas navdalo z upanjem, da je korak do prekinitve miselnega toka v resnici le eno prepričanje stran. Zaupajte si!

200313650_001_1.jpg

Tretji korak

Globoko dihajte. O moči dihanja je bilo napisanega že veliko, a dober in kvaliteten dih vam omogoči mnoge oblike globinske sprostitve. Za vadbo povezanega dihanja si lahko vzamete le nekaj minut na dan in učinki vas bodo presenetili.

Četrti korak

Ker je delovno okolje, ki žal danes redko resonira z naravnimi zakoni, pogosto polno energij, ki bi si jih želeli znebiti, si ob prihodu domov privoščite tuš, ki ga spremlja jasna misel ČISTI ME. Nato oblecite domača oblačila. Če tako čutite, prižgite svečko za mir, ki ga namenite svoji družini.

Peti korak

Glasba vas lahko prijetno presneti kot še dodatno znervira. Poiščite različne tone »chill out«zvrsti, ki ni le mirna, ampak deluje na posebnih frekvencah, ki blagodejno delujejo na vas. Če pa čutite, da je čas za izražanje jeze in frustracij, si privoščite rock zabavo v družbi otrok in obvezno borbo z blazinami.

nogice.jpg

Šesti korak

Smejte se. Uporabite to čudovito darilo narave in predajte se blagodejnim učinkom humorja.

Sedmi korak

Cenite. Cenite sebe, cenite svoje drage, cenite vsak objem, cenite vsak jok, cenite vsak smeh. Hvaležnost je za mnoge pot, ki nas iz negativnega stanja zelo hitro potisne v smer ljubezni.

Osmi korak

Ne zanemarite pomena pogovora. Pristna in avtentična komunikacija, ki ne zakriva, ne manipulira in je povsem prizanesljiva ter prepojena s spoštovanjem, je ključ, ki bi ga zaupale mnoge babice.

Deveti korak

V družinsko dinamiko vpletite kar največ spontanosti, svobodne izbire in predvsem ustvarjalnosti. Življenje je platno mi pa umetniki, ki dnevno rišemo nove podobe. Ali bodo boleče ali svetleče je v naših rokah.

Deseti korak

Radi se imejte in radi imejte druge.