Krizanteme

Nobena okrasna rastlina ne nakazuje jeseni tako kot krizanteme. Te čudovite cvetlice spominjajo na marjetice živih barv in jih lahko kupimo v vsakem vrtnarskem centru, pri cvetličarju ali v supermarketu. S široko paleto velikosti in barv dodajo vašemu vrtu zanimivo točko, še bolj pa jih izpostavite, če lončke postavite v dekorativne zabojčke kontrastnih barv. Poskusite s kombinacijo močno ali nežno vijoličnega zabojčka ter rumenih in oranžnih cvetov ali pa rumenih in oranžnih lončkov s temno rdečimi cvetovi.

window_box_decor.JPG

Okenski zabojčki

Poživite zabojčke s cvetlicami na oknih in vrtičke v zabojnikih tako, da jih okrasite z živobarvnimi bučami, koruzo in bučkami, da nadomestite barve odcvetelih poletnih rastlin. Dodajte še nekaj vej z jesensko obarvanimi listi, da zaokrožite dekoracijo.

buce_na_vrvici.jpg

Buče in okrasne buče

Buče so že tradicionalni jesenski okras, ki vrtu podarijo globino in teksturo. Porazdelite jih v skupine in jih dopolnite s krizantemami v lončkih ali koruznimi storži. Čudovit okras so tudi okrasne buče. Majhni plodovi spominjajo na buče in bučke, prihajajo pa v široki paleti barv, od svetlo rumene in oranžne do globoko rdeče in zelene. Okrasne buče nanizajte na vrv in ustvarite girlando, ki bo krasila kamin, vrtni zid ali ograjo.

strasilo.jpg

Dekorativni objekti

Zdaj je pravi čas, da vnesete v vrt živahne barve z raznobarvnimi ptičjimi hišicami in krmilnicami, fontanami ali dekorativnimi predmeti, ki jih lahko kupite v vrtnih centrih (škropilnice, posnetki starih veder, lesene ali kovinske skulpture …). Za piko na i naj poskrbi pravo pravcato ptičje strašilo, izdelano iz slame in oblečeno v stara oblačila živahnih barv.