Limono lahko uporabite za čiščenje naslednjih stvari:

Kuhinjski pult: Limono prerežite, z odrezanim delom namočite v sodo bikarbono in z njo podrgnite po kuhinjskih pultih. Obrišite z mokro gobico in posušite. Ne uporabljajte na občutljivem kamnu (marmorju) in aluminiju.

Deska za rezanje: Da z lesene ali plastične deske za rezanje odstranite madeže od hrane, limono prerežite na pol, je polovico ožemite na desko in pustite stati 20 minut. Izperite z vodo.

Posoda: Da se bo mastna posoda v pomivalnem stroju lepše pomila, dajte vanj poleg detergenta še žličko limonovega soka.

Pipe: Limono prerežite na pol in z njo podrgnite po pipah v kuhinji in kopalnici. Pustite preko noči in zjutraj sperite – sledi vodnega kamna ne bo več.

Roke: Kadar pripravljate ribe ali sekljate česen, vam bo na rokah ostal neprijeten vonj. Dlani in prste natrite z limonovim sokom, ki bo nevtraliziral vonj.

Nohti: Kadar imate porumenele nohte od nikotina ali ker ste imeli na njih dlje časa lak za nohte, nohte natrite z limono in postali bodo beli.

Fuge med ploščicami: Ste po ploščicah polili jutranjo kavo ali paradižnikovo omako in je na fugah ostal madež? Zmešajte 2 žlici soli in nekaj limonovega soka, da dobite gosto pasto, ter z njo s pomočjo zobne ščetke zdrgnite fuge. Obrišite z mokro gobico.

Belo perilo: Da bo belo perilo bolj belo, dodajte detergentu 100 ml limonovega soka.

Bakrena posoda: Da bi se notranjost bakrene posode znova svetila, namočite rezino limone v sol in podrgnite posodo.

Plastične posode za shranjevanje živil: Da s posode za shranjevanje živil odstranite madeže hrane, ki nočejo izginiti (na primer od paradižnikove omake), jih natrite z limono, pustite, da se posušijo (nekje na soncu) in nato pomijte kot običajno.

 Več na: www.marmelina.si