Pralnica ob zadnjih vratih

Kaj je lepšega, kot poleti zunaj sezuti čevlje in hoditi bos? A kaj, ko so podplati potem tako zelo umazani, vaš dom pa sije od čistoče? Pesku in umazaniji preprečite vstop v svoj dom. V idealnem svetu bi vsi imeli zunanje prhe in tlakovane potke z vrta ali bazena, a temu ni tako. Zato pred zadnjimi vrati namestite vodno cev ali pa postavite vsaj kanglico za zalivanje, brisačo in predpražnik, da noge pred vstopom v hišo umijete in obrišete. Čevlje pa vedno obrišite v predpražnik.

Zaščitne mreže

Nadležnemu mrčesu preprečite vstop v domovanje z namestitvijo zaščitnih mrež na okna in vrata. Če jih že imate, pa poglejte, v kakšnem stanju so.

lacewindow2.jpg

Preproga

Ste naveličani stare preproge? Zdaj je čas za njeno zamenjavo. Preproga namreč izredno rada vsrkava prah in umazanijo, pa tudi pod nogami vam bo prijetno hladno brez nje. Za dodaten vnos svežine tla še prelakirajte.

Zavese

Obesite snežno bele prozorne zavese. Le malo stvari namreč tako zelo "kriči" poletje, kot v vetru frfotajoče dolge zavese.

Zelišča

V vrtnem centru kupite nekaj zelišč v lončkih in jih dajte na kuhinjsko polico, tako da jih boste imeli vedno pri roki. Dišalo bo omamno, pa tudi jedi bodo z njimi veliko bolj okusne.

dsc_0379.jpg

Ograja

Preverite, v kakšnem stanju je vaša ograja, še posebno, če imate doma hišnega ljubljenčka ali majhnega otroka. Odpravite morebitne poškodbe, zakrpajte luknje…

Viseča mreža

Le kaj je bolj sproščujočega od ležanja v viseči mreži? Obesite jo in si privoščite krepčilen popoldanski počitek.

Gugalnica

Če imate večje drevo, nanj namestite gugalnico. Tudi če nimate otrok. Boste videli, kako radi boste sami sedli nanjo.

Osvetlitev

Poskrbite za osvetlitev vrta, tako da boste v njem lahko uživali tudi po sončnem zahodu.

Pletene košare

Pletene košare so izvrstne za shranjevanje stvari. V eno dajte stvari za na plažo, v drugo pa opremo za piknik in ju položite pred vhodna vrata. Ko vas bo prijelo, da bi šli na izlet na morje ali si pripravili piknik v naravi, le pograbite pravo košaro in že ste nared.

Aloe vera

V vrtnem centru kupite aloe vero v cvetličnem koritu. Izvrstna je za blažitev sončnih opeklin. Preprosto odrežite majhen košček lista, ga odprite in tekočino, ki se nahaja v notranjosti lista, nanesite na opečeno mesto. V hipu se boste počutili bolje.

Žar

Če tega še niste storili, potem je skrajni čas, da zavihate rokave in očistite svoj žar. Zunanjost obrišite s krpo, pomočeno v blago milnico, mrežo pa skrtačite s krtačo za žar. Če opazite kakšen posebno trdovraten madež, prižgite žar in poskusite po mreži podrgniti, ko ta postane vroča. Ne pozabite uporabiti zaščitnih rokavic!

meat_on_grill.jpg

Prva pomoč

Imate doma prvo pomoč? Ne? Potem jo nujno kupite. Poletje je zaradi žara, bose hoje, pikov insektov in podobnega tudi dokaj nevarno za razne poškodbe. Pričakajte jih pripravljeni.

Družabne igre

Na plan potegnite škatlo z igračami za na vrt in poglejte, če kakšen kos manjka. Nadomestite ga. Uživajte v kegljanju, balinanju, igranju badmintona, podajanju z žogo in drugih aktivnostih. Po igri vse skupaj pospravite in postavite v bližino zadnjih vrat, tako da boste imeli igrala vedno pri roki.

Voda

Zvok padajoče ali brbotajoče vode je zelo pomirjujoč, pa še zadušil bo promet in/ali hrup, ki prihaja od sosedov. Kupite kakšno fontano ali pa kar sami izdelajte manjši slap.