OVEN 21. 3.–20. 4.
vašo zgovornost, hrepenenje po ljubezenskih doživetjih in sproščenih družabnih stikih bosta razpihovala planeta ljubezni do 13. in delno do 21. 7. ter med polno luno 21. 8. in 11. 9. Počitnice zato izkoristite v polni meri, četudi boste del dneva zaposleni z nujnimi deli. včasih bo vaš molk več povedal o vaših čustvih kot dolga razlaga. Nezanesljive zveze se bodo zrahljale in razpadle, hkrati jih bodo nadomestile nove. od sredine julija naprej, ko bo Mars šibak v raku, se ne prepirajte, ampak iščite razumno razlago, če ne si boste pokvarili poletje. Tedaj tudi pazite na zdravje. Ukvarjanje z domom, domačimi in sezonsko rekreacijo vas bo napolnjevalo s toplino in optimizmom. Ta bo močnejši od 28. 8. do jeseni, ko morate napeti vse sile, da uresničite svoje zamisli in povečate dohodek tako kot v prvem delu poletja.

BIK 21. 4.–21. 5.
Če boste svoja prijateljska in ljubezenska čustva odločno in nedvoumno izrazili ter uskladili svoje načrte za dopust in prihodnost, potem se bodo odnosi poglobili v zadovoljstvo obeh. Nova poznanstva in vroče poletne ljubezni se bodo vžigale vse do 28. 8., saj vam bodo planeta ljubezni in Jupiter izredno naklonjeni! Negotovosti, krizice in možna razhajanja bodo ob koncu julija, pred polno luno 21. 8. ter od 28. 8. do jeseni, ko boste zelo obremenjeni. Plavanje, jadranje, raziskovanje skritih kotičkov narave, delo na polju, obnavljanje nepremičnine vam bodo šli od rok, toda računajte na zaplete zaradi retrogradnega Merkurja, vremenskih nevšečnosti, višje sile in slabega počutja septembra. Mnogi boste dobili priložnost za ugodno zaposlitev, dober projekt, zaslužek, potovanje, pozitivno pravno rešitev in pomembnega človeka.

DVOJČKA 21. 5.–21. 6.
Mars v vašem znamenju bo do 13. 7. dražil vaše čute, da se ne boste mogli obvladovati. Potrebe po spolni zadovoljitvi boste skušali uresničevati z dvema osebama, saj bosta tudi Venera v levu julija in Mars septembra močno vzburjala nasprotni spol. Poletni ljubimec v teh obdobjih bo pomembna, vplivna oseba (lahko tudi kapitan). Po 8. 8. se predajajte veseli družbi, a ne vznemirjajte ljubosumne narave svojega partnerja. Če želite imeti mirne počitnice, bodite zadržani, skromni in držite se stran od okužb. Po mlaju 6. 8. pričakujte zastoje, po 23. 8. pa nejasnosti, laži, zmedo, slabo počutje, nečiste tekočine ... Pazite na bronhije, okončine in prebavni trakt. Zaslužek od priložnostnega dela se vam lahko poveča v prvem in zadnjem mesecu poletja, ko bi lahko kljub neugodnim razmeram imeli nekaj več sreče.

RAK 22. 6.–22. 7.
Vaše čustveno in duhovno življenje bo vse poletje, posebno pa prva dva meseca poglobljeno, kjerkoli že boste. Vzvratno gibanje Merkurja skozi raka do 21. 7. vas bo okupiralo s premišljevanjem in analiziranjem odnosov z domačimi. Sanjarjenje o idealnem ljubimcu se vam bo začelo uresničevati po 13. 7., ko se bo nekdo vtihotapil v vaše življenje v počitniškem okolju. Stara simpatija se vam bo toliko prikupila, da bo zanetila usodno romantično zvezo. Izjemno močne pozitivne energije Jupitra v vašem znamenju vam v letošnjem luninem poletju namenjajo pravega partnerja, če ga še nimate, družinski prirastek, napredovanje v karieri, urejanje doma, več denarja, stike s tujino, ugodno pravno rešitev. Zaradi dela, rekreacije, nepravilne prehrane in potlačenih skrbi boste včasih izčrpani.

LEV 23. 7.–22. 8.
Veselju ne bo videti konca, tako zelo vas bo prevzela pozitivna novica, povezana z domom, starši, denarjem, naraščajem, prijatelji in simpatijo. Venera v levu do 26. 7. bo povečala vašo nečimrnost, umetniški talent, potrebo po razkošju in nastopanju v javnosti. Sodelovali boste na prireditvah, ženitovanju ali pa imeli nepozabne počitnice v družbi ljubljene in razposajene mladostne osebe. Poletna ljubezen bo nekatere zadela kot strela z jasnega. Težave zaradi tega bi imeli vezani, najprej rojeni v prvi, septembra pa še rojeni v drugi dekadi leva. Tedaj se ne prepuščajte negativnim čustvom, ker vas utegnejo zaplesti v nevarnosti. ogroženi bodo vaše zdravje, služba in položaj. Pazite na srce in hrbtenico. Igrajte loto do 26. 7. ali od 16. 8. do 10. 9.

DEVICA 23. 8.–23. 9.
Obdani s starimi prijatelji na dopustu in doma boste zaradi Merkurja v čustvenem – vodnem elementu do 8. 8. obujali spomine, hodili po nekdanjih stezicah in krajih, v katerih se počutite varno in domače. Na poteh bodite zbrani, da ne boste zašli, česa izgubili ali naleteli na nevšečnosti, ki bi vas ogrozile. Čustvena zveza z nekom, ki ga že poznate, se bo okrepila, predvsem sredi poletja, ko bosta planeta male in velike sreče sevala direktno na vas. Načrtovanje skupne prihodnosti in naraščaja bo takrat smiselno. Iskalci zaposlitve in priložnostnih del ne počivajte med 13. 7. in 8. 9., ampak zgrabite za vsakršno delo. Rojeni avgusta bi imeli več sreče, da dobite ustrezno zaposlitev, če sodelujete v mednarodnem projektu.

TEHTNICA 23. 9. – 23. 10.
Vaša čustvena, umetniška in oblikovalska izpovednost bodo imele dramatično pozitivne razsežnosti zaradi Venere v ognjenem elementu leva. Izkoristite prve tri tedne julija za to, da se zabavate in počnete tisto, kar vam je drago, vključno z ljubljenjem na prostem. Prve težave v odnosih z najbližjimi in nadrejenimi se bodo pojavile po 13. 7. rojenim septembra, v avgustu pa še preostalim. Izogibajte se ekstremnim naravnim pojavom, preobčutljivim ljudem in razdražljivim živalim. Večjo potrebo po ravnovesju, ljubezni, družbi, lepšanju svoje zunanjosti in kulturnih dobrinah boste imeli med 16. 8. in 10. 9., ko bo Venera v tehtnici. Ne pretiravajte z izdatki, raje povečajte prilive septembra, ko boste imeli podporo vplivne osebe.

ŠKORPIJON 23. 10.–22. 11.
Težišče vašega življenja bo na področju duhovnega in čustvenega razvoja, saj bo tam več planetov, med njimi izredno močan Jupiter. Ta vam bo prinašal nove priložnosti, na katere ste že dolgo čakali. nekateri boste razdvojeni do 13. 7., potem bi se morali zbližati in povezati s tistimi, ki so vam že v preteklosti veliko pomenili in so vam bili dragocen kažipot. Z družino, prijatelji ali ljubimcem boste raziskovali kulturne in naravne vrednote ter se opajali z dobrotami in modrostmi dežel, ki jih boste obiskovali vse do 28. 8. Rojeni v prvih dveh dekadah bi morali dobiti službo, denar, ugodno rešeno pravno zadevo, dediščino, nov dom, pomembno funkcijo ... Po zaključenem dopustu 28. 8. boste vsepovsod izžarevali optimizem. Mars v levu vas bo zapletal v spore, če boste vsiljevali svojo voljo.

STRELEC 22. 11. – 22. 12.
Ranljivi, občutljivi za mnoge stvari in zbegani boste še do 13. 7., potem se vam bo vračala moč, ki jo pogrešate od začetka poletja. Ljubezen in prijateljstvo tistih, ki vas podpirajo, vam bosta dala nov polet, zato brezskrbno preživite nekaj časa na dopustu, da naberete nove moči in ideje. Čudovite energije Venere vam do 21. 7. obetajo nekaj denarja, možnost zgladitve sporov, pomiritve napetosti v partnerski zvezi pa tudi strastno poletno ljubezen samskim in nesrečnim. Aktivno preživljanje počitnic, tudi s priložnostnimi sezonskimi deli, bo obogatilo vaš doživljajski svet, naplavilo nekaj denarja in vam koristilo pri napredovanju v karieri. Od 8. 8. dalje se morate pognati v tiste projekte, ki ste jih za nekaj časa že opustili. Pogrevanje pravnih vprašanj v tem času ni obetavno.

KOZOROG 22. 12. – 20. 1.
Strastno ljubezensko življenje vas utegne izčrpati, če ne boste zmogli brzdati čustev in poskrbeti za svoj notranji mir. Poletje z ljubljeno osebo vam prinaša preobrat po mlaju 8., ko bi morala prilagoditi načrte za dopust in bližnjo prihodnost svojim možnostim. Če tega ne bosta storila, vama bo Mars v raku začel hudo nagajati. Legel bo na družinska razmerja in med vaju, da se lahko razvijejo spori in nesoglasja. Nevezanim prihaja na pot sočutna oseba, ki ljubi morje, nežnosti in kulinariko. Romantično okolje vaju bo zbližalo po 27. 7., ko se bo tvoril idealen aspekt družabnosti, erotike na plaži, krovu ali na seniku. Nekateri bodo tedaj spočeli potomca, drugi prejeli denar, darilo, ugodno službo. V zadnjem mesecu poletja ne pozabite na nujne poslovne aktivnosti in urejanje doma.

VODNAR 20. 1. – 19. 2.
V soseski, skupini, v katero že dolgo zahajate, v trgovini, na poti ali prek spletnih strani se vam nasmiha priložnost za navezavo vročega intimnega odnosa, ki bi vam popestril poletje. Nekateri se boste spustili z vajeti v avanturo po 8. 7., drugim bo varneje ostati v odnosih, ki vam zagotavljajo srčni mir, čeprav premalo mesenih užitkov. Čofotanja in pohodov po naravi z raziskovalno žilico si privoščite čim več, pri tem pa ne pozabite na odkrivanje globljega smisla in duhovnih vrednot. Zaslužek s sezonskim delom in ugodnosti so vam na voljo tri tedne v juliju, nato pa šele med 16. 8. in 8. 9. Delo pa vas ne sme toliko utruditi, da ne bi obiskali zabavne prireditve in prijateljev. Med 28. 8. in jesenjo boste nekaj časa doživljali pritisk v službi.

RIBI 19. 2. – 20. 3.
Tokratno poletje luninega leta vas bo bolj kot doslej zazibalo v sanjarjenje in romantiko, zato bo prav, če se držite preverjeno dobrega partnerja in družine, da vas bodo obdržali na tleh. Vsi, ki ste v nemogoči zvezi dalj časa, se posvetujte z astrologom, preden naredite napačen korak. V vaše življenje že prihaja vam podobna čustvena oseba, s katero bi si lahko naredili najlepši letni čas božanski. Od 13. 7. dalje bo to nekdo, ki ste ga že kdaj videli, morda tudi v sanjah. Tujec ni izključen. Čas za poroke v idiličnem okolju, poročna potovanja, skrb za naraščaj bo po 27. 7. in 9. 9. Tedaj sprejemajte in poklanjajte sebe, darila in ljubezen. Dopust in delo ob vodi, pri delu na deželi, v turizmu nekaterim obeta zaslužek. Zgrabite življenjsko priložnost.