Močna vročina slabo vpliva na naše počutje in zaradi nje se zmanjša tudi naša telesna aktivnost. Za dobro počutje in visoko produktivnost je torej izjemno pomembna ustrezna temperatura okolja. Da bi se lažje prebili prek vročega poletja in hladnih zim, si namestite klimatsko napravo, katere naloga je, da v vsakem trenutku pomaga uravnavati temperaturo bivalnega ali poslovnega prostora.

Ko izbiramo klimatsko napravo, je potrebno premisliti, kakšna je lega prostorov glede na sonce, kakšni so dobitki skozi stene in okna ter tisti, ki jih povzročajo ljudje in bela tehnika. Pred namestitvijo notranje enote je potrebno tudi premisliti o lokaciji njene postavitve, s čimer se bomo kasneje izognili neprijetnostim neposrednega vpiha klimatske naprave.

Hladen zrak je potrebno poleti usmeriti pod strop, da delovno mesto doseže čim pozneje in se poprej že pomeša s toplejšim zrakom v prostoru. Drugače je pozimi, ko naj bo tok toplega zraka usmerjen neposredno proti delovnemu mestu. Tok ogretega zraka je namreč bistveno manj moteč od toka hladnega zraka. Pomembna je tudi pravilna nastavitev temperature vpiha v prostoru. Pozimi naj ne presega 22 stopinj Celzija, poleti pa naj ne bo nižja od 23 stopinj Celzija. Nasprotna nastavitev temperatur je energetsko zelo potratna.

Sodobne klimatske naprave poleg hlajenja omogočajo tudi ogrevanje bivalnih ali poslovnih prostorov. Gre za ekonomično ogrevanje prostorov v prehodnem obdobju, saj klimatske naprave porabijo dva- do trikrat manj energije kot električni grelniki enakih moči. Poleg tega s klimatsko napravo tudi zmanjšamo vlažnost prostorov in s tem preprečimo nastajanje sopare ter zidne plesni. Z uporabo klimatskih naprav občutno izboljšamo kakovost zraka. Če želimo kvalitetno uporabljati klimatsko napravo in dihati svež zrak, je potrebno njeno redno vzdrževanje.

Nakup klimatske naprave je tudi naložba v večjo produktivnost. Klimatizacija poleti vzdržuje znosno temperaturo, ta pa ohranja našo delovno produktivnost, ki bi bila sicer ob neznosni vročini bistveno manjša.

V našem podjetju vam bomo odgovorili na vsa vprašanja o namestitvi klimatskih naprav. Ponujamo vam vse od svetovanja do končne izvedbe, nadalje pa tudi kakovosten servis.