Ni večjega užitka, kot se poleti ohladiti pod curkom hladne vode, pozimi pa se ogreti v prijetno topli kopeli. Če ste pristaš namakanja v kadi, se boste v njej dobro počutili le, če je dovolj velika in ergonomsko oblikovana. Dolga naj bo vsaj 170 ali 180 centimetrov, da se lahko v njej udobno raztegnete, njena oblika pa naj sledi oblikam telesa. Če se raje prhate, izberite pršno kabino, ki pa naj, če hočete res uživati v vodnih radostih, meri vsaj 120 krat 80 centimetrov. Le tako je v njej dovolj prostora tudi za partnerja ali za otroke, ki se radi igrajo pod prho.

kopalnica_welness1.jpg

Klasična prha ali učinek tropskega dežja?

Vodno armaturo izberite glede na želje in potrebe, bodisi klasično prho, termostatski sistem ali veliko pršno glavo, ki je zadnje čase zelo moden dodatek sodobnih kopalnic in ki nas z vodnim pršem spominja na tropski dež. Občutek vodne sprostitve še podkrepijo hidromasažne šobe, vgrajene v kopalno kad ali kabino za prhanje. Ker so šobe precej občutljive in se zlahka zamašijo, se pred nakupom masažne kadi ali prhe posvetujte, kako jih pravilno vzdrževati in kakšna čistilna sredstva lahko uporabljate.

Za občutek odprtosti in svobode med uživanjem v vodnih učinkih kadi ali prhe uporabite zaslon ali kabino iz prozornega stekla. Tako ne boste imeli občutka, da ste zaprti v majhnem prostoru, kopalnica pa je videti večja. Čeprav je prozorno steklo težje čistiti kot neprosojnega, estetika tokrat pretehta nad vzdrževanjem. Odprt pogled na naravo, če ima kopalnica okno, je dodatna prednost, ki prispeva k večjemu ugodju v tem sicer intimnem prostoru. Če ravno načrtujete kopalnico, vsekakor izkoristite možnost, da v stiku z okolico, ki ne poseže v vašo intimo (radovedni sosedje, na primer), v njej ustvarite posebno vzdušje.

jacuzzi2.jpg

Dodatki za sproščujoč občutek

Interjer kopalnice za čim bolj ugoden občutek med kopanjem ali prhanjem oplemenitite in okrasite z dekorativnimi predmeti, rastlinami ali dišečimi svečkami, ki ustvarijo še posebno romantično in sproščujoče ozračje. Naravo lahko v kopalnico vnesete s kamnito oblogo na zidu, proti vlagi odpornim lesom ali drugimi materiali, ki prenesejo mokro okolje. Če imate veliko kopalnico, jo razdelite na osnovni higienski del in del, ki ga uredite kot zasebni wellness, namenjen izključno uživanju in sproščanju. A tudi majhno kopalnico je mogoče s premišljeno in funkcionalno opremo in dodatki iz prostora za nujne toaletne potrebe spremeniti v prostor za užitek.

Ideje za sproščujočo urejeno kopalnico poščite v naši fotogaleriji.