Barva

Prepleskajte stene. Tudi če to storite v enakem odtenku kot prej, bo razlika očitna. Še bolje je, če se odločite za drugačen barvni odtenek ali celo za takšnega, ki ga v kopalnici drugače ne bi uporabili, na primer za kraljevsko rdečo. Z dodatkom kristalnega lestenca bo kopalnica dobila prestižen nadih.

modern_red_bath_heart_chair_582x567.jpg

Tapete

Namesto barve lahko steno ali stene okrasite tudi s tapetami. Izbira je zelo pestra. Namig: odločite se za fototapeto z motivom osamljene morske plaže. Pazite le na to, da boste izbrali vrsto tapet, ki so primerne za namestitev v vlažnih prostorih, sicer v njih ne boste uživali zelo dolgo.

Leseni opaž

Eno izmed sten ali le del lahko oblečete tudi v les. Nekaj desk zabijte ali prilepite na steno. Če se boste odločili le za opaženje dela stene, opaž na vrhu zaokrožite s poličko. Les dobro zaščitite pred vlago.

Umivalnik

Zamenjajte umivalnik, še posebno, če je sedanji že povsem brez leska ali je celo poškodovan. Če imate v kopalnici dovolj prostora za shranjevanje pripomočkov, kupite samostoječ umivalnik, sicer pa takšnega, ki ga vsadite v spodnjo omarico s praktičnimi predali ali policami.

Ogledalo

Nad umivalnik obesite ogledalo posebne oblike ali pa na novo uokvirite starega z nenavadnim in izstopajočim okvirjem. Izberite živo barvo, ki je v nasprotju z barvno shemo v kopalnici, ali pa neobičajen material, na primer pozlačen starinski okvir, ki ste ga našli v starinarnici.

kopalnica_police1.jpg

Police

Če vam primanjkuje prostora, nad umivalnik namestite police. Če je vaša kopalnica že tako zelo barvita in polna detajlov, izberite preprost dizajn (najmanj bo v oči bilo steklo) in nosilce, ki se ujemajo s siceršnjo opremo ter so dovolj močni, da bodo zdržali težo police (marmor je denimo zelo težak material).

Slika

Na steno obesite sliko. Že preprosta slika v preprostem okvirju bo poskrbela za dramatično spremembo prostora. Učinkovito, a preprosto in poceni!

Ročaji

Veliko spremembo boste dosegli že samo z zamenjavo ročajev omaric. Izbira je velika. Pred namestitvijo omarico dobro očistite, lahko pa jo tudi prebarvate.

Svetila

Pravilna osvetlitev je v kopalnici ključnega pomena. Če se ne vidite dovolj dobro, dodajte nekaj novih svetil, polkna ali težke zavese na oknih pa zamenjajte s prosojnimi zavesami, ki bodo še vedno zagotavljale zasebnost, ne bodo pa vam okrnile svetlobe. Ste naveličani starih svetil? Zamenjajte jih z novimi ali pa jih prebarvajte z vodoodpornimi barvami.

earth_tone_marble_bath_582x363.jpg

Zavese za prhanje

Najhitrejša pot do osvežitve kopalnice je nakup nove zavese za prhanje. Če je kopalnica enobarvna, kupite pisano zaveso. Za piko na i dodajte še z zavesami ujemajoče se brisače, kopalniško preprogo z nedrsečo podlogo ali umetniško sliko.

Pohištvo

Imate morda starinsko komodo, pa ne veste, kam z njo? Postavite jo v kopalnico. Pred tem jo pred vodo in vlago zaščitite s poliuretanom. Pohištvo lahko postavite tudi na nove nosilce. Lahko pa v kopalnico postavite celo knjižno polico. Stekleničke in plastenke položite v pleteno košaro, revije in otroške igrače za kad pa na primer v vedro.

Detajli

Že majhni detajli bodo poskrbeli za ogromno spremembo. Na polico nad umivalnikom postavite vazo z rožami ali atraktivno namizno svetilko. Tudi z zamenjavo vodnih armatur zanimivih oblik boste dosegli dramatičen učinek. Omislite si novo držalo za brisače in druga obešala.

Okna

Okna lahko zastrete na različne načine. Blago bo v prostor vneslo nekaj romantike, lesena polkna pa občutek podeželja. Pri izbiri pazite na to, da je material odporen na vlago.

Več idej za osvežitev podobe kopalnice si oglejte v naši fotogaleriji.