Težko bi rekli, kateri stroji so najbolj značilni za Hondo. Nekateri jih najbolj poznate po vrtnih kosilnicah, drugi po snežnih frezah, motornih kosah ali prekopalnikih. Ena izmed najbolj prepoznavnih skupnih značilnosti Hondinih naprav pa so njeni štiritaktni motorji. Zanimivi so zaradi odličnega razmerja med velikostjo in zmogljivostmi in znajo nepoznavalca s svojimi majhnimi dimenzijami kar presenetiti. To je še posebno očitno pri motornih kosah, kjer je motor nekako najbolj viden. Mnogi o zmogljivosti kose dvomijo še po zagonu, saj je zvok štiritaktnega motorja občutno tišji, manjše so tudi vibracije, a ko se katera izmed Hondinih motornih kos ogreje na delovno temperaturo in z njo začnemo kositi, je jasno, da so štiritaktni motorji zgodba zase. Proizvedejo izjemno moč, zato lahko tudi z manjšimi kosami brez težav kosimo gostejšo travo. K tej predstavi prispevajo tudi nizke izgube med prenosom moči z motorja na kosilno enoto in dobra odzivnost, pa tudi praktičnost, so saj ni treba pripravljati mešanice goriva in olja. Naprave s štiritaktnimi motorji so prava izbira tudi za delo v naselju, saj so v njihovih izpušnih plinih bistveno nižje stopnje emisij kot v plinih primerljivih dvotaktnih motorjev. Da so bistveno tišje, sploh ne bomo več poudarjali.

agregat.jpg

Tudi med agregati je Honda znana po robustnih in izredno zmogljivih izdelkih.

Uporabne konstrukcijske rešitve

Hondina ponudba je široka in njene posamezne segmente sestavlja veliko različnih modelov. Največja je izbira vrtnih kosilnic, a število naprav kupca ne zmede. Osnova so kosilnice s kovinskim ohišjem in stranskim izmetom, nato pa se njihova zmogljivost in dodatna oprema večata iz modela v model. Širša kosilna enota, dvojni noži za profesionalno mulčenje, brezstopenjski menjalnik, sklopka noža ... Ne le za kosilnice, tudi za druge Hondine naprave je značilno, da z višjo ceno pridobivajo več vsebine, ne pa le kozmetične dodatke in nepraktične rešitve. Gre pač za robustne naprave, ki so namenjene dolgim letom resnega dela. Skrivnost trajnosti Hondinih naprav leži v nekaterih praktičnih konstrukcijskih rešitvah, s katerimi so vitalni deli naprav zaščiteni pred obrabo in poškodbami. Kosilna enota je zaščitena pred vnosom trave, pogonska kolesa so trdno zaprta, za prenose pa so uporabljeni najboljši materiali.

bogata_izbira.jpg

Kljub velikemu izboru vrtnih kosilnic se med različnimi znajdemo brez težav in hitro najdemo tisto, ki najbolj ugodi našim potrebam.

Honda si je s kvaliteto pridobila zaupanje, na našem trgu pa izstopa tudi zaradi odlične strokovne ekipe ki zna ob nakupu svetovati in kupca usmeriti v izbiro zanj najbolj primerne naprave. Na sedežu uvoznika Honde za Slovenijo, podjetja AS Domžale Moto center, d. o. o., v obrtni coni Trzin lahko vidi in primerja številne Hondine naprave, večino pa jih tudi preizkusi. Ko kupujemo Hondo, zato ne kupujemo »škatle«; s prodajalcem napravo sestavimo in zaženemo, pokaže pa nam tudi, kako potekata osnovno vzdrževanje in čiščenje.

stiritaktnimotor.jpg

Hondini štirikratni motorji so izjemni zaradi presenetljve moči, ki se skriva v teh majhnih tihih motorjih.

Zanesljivost za dolga leta

Zaradi pregovorne Hondine kakovosti se ne zgodi prav redko, da Hondini serviserji med rednim vzdrževanjem naletijo na zares stare primerke. Vodna črpalka iz sedemdesetih let, desetletja star agregat, stare vrtne kosilnice ... Za njihovo častitljivo starost so seveda zaslužni skrbni lastniki, a so tudi Hondine naprave vzdržljive in se ob normalni uporabi ne kvarijo, redkost pa so tudi garancijska popravila. V letih izboljšav in prilagoditev je Honda ohranila svojo značilno kakovost, zato še danes velja – ko kupujete Hondo, jo kupujete za desetletje in več.

trofejka.jpg

Tudi takšne trofeje se še najdejo - delujoča hondina vodna črpalka iz sedemdesetih let.