Pršna glava z manjšim pretokom vode

Z nakupom pršne glave z manjšim pretokom vode boste prihranili tako vodo kot energijo, pri tem pa ne boste opazili bistvene razlike.

100_4911_1024x768.jpg

Pipa z manjšim pretokom vode

Poleg pršne glave kupite tudi vodne armature z manjšim pretokom vode za kopalnico in kuhinjo.

Manjša kad

V kad standardnih dimenzij gre okoli 80 litrov vode. Če kupujete novo, kupite manjšo – še bolje bo, če se boste v njej le na hitro oprhali.

Varčna pomivalni in pralni stroj 

Če razmišljate o nakupu novega pomivalnega ali pralnega stroja, vzemite takšnega, ki ga energijska nalepka uvršča med najvarčnejše aparate in ki za delovanje porabita manj vode. Tako boste prihranili vodo, energijo in denar.

Straniščni kotliček

Vsak dan v kanalizacijo spustimo 30 odstotkov vse vode, ki jo potrošimo v tem obdobju. Kupite kotliček, pri katerem lahko vodo med izplakovanjem zaustavite. Še bolje je, če lahko za splakovanje stranišča uporabljate deževnico. Z njo lahko zalivate tudi vrt. Vsako leto na vašo streho v povprečju pade okoli 85.000 litrov vode. Ni škoda, da gre v nič?

howmanygallonsperflushtoilet.jpg

Vrtna cev

Iz vrtne cevi lahko v eni uri steče okoli tisoč litrov vode. Zato vrt raje zalivajte s kanglico ali pa na cev nataknite usmerjevalnik vode, s katerim boste zalili le tisto površino, ki ste se jo namenili.