Vzemimo poletno majčko, bombažno torbico, katerikoli drugi kos oblačila ali dodatka, ki ga lahko polikamo. Potrebujemo le še sitotisk šablono s poljubnim motivom My Style in barve za tekstil v želeni barvi. Položite lepljivi del šablone na ravno tkanino, ki ste jo predhodno oprali brez mehčalca. Izberite želeno mesto za odtis in šablono prilepite. Pod tkanino postavite karton, ki je na voljo že v kompletu. To vam bo preprečilo prehod barve na podlago ali zadnji del oblačila. Nad motiv, vendar še vedno na šablono, nanesite želeno barvo v liniji, ki naj bo široka 0,5 – 0,7 cm. Barvo nanašate samo na šablono. Z eno roko na vrhu trdno držite šablono, da se vam ne bo premaknila. Z nožem za glajenje, ki je priložen šabloni, povlecite barvo po šabloni pod kotom 45°. Šabloni so priložena tudi slikovna navodila. Po potrebi barvo nanesite še enkrat in postopek ponovite.

4500100_01_di_sall_aof_v1.jpg

Šablono pazljivo odstranite od desne proti levi. Očistite šablono in nož za glajenje z mehko gobico in vodo. Šablono lahko uporabite neštetokrat. Pustite, da se odtis suši najmanj 24 ur. Nato na odtis položite papir za peko in likajte 1-2 minuti na istem mestu, da barvo fiksirate. V kolikor ste barvo pomotoma nanesli izven šablone, tega dela ne likajte in barvo se bo sprala. Prvič operite ročno in obrnjeno navznoter, nato pa lahko perete v pralnem stroju na 40 stopinj in ravno tako obrnjeno navznoter.

Pa še nekaj nasvetov:

Barvate lahko tudi na temne podlage.
Takoj po odstranitvi šablone, lahko motiv obogatite z bleščicami.
Kasneje lahko z napravo za vroče lepljenje okrasnih kamnov (hotfix), dodate okrasne kamenčke.
Tehnika je odlična za ohranitev otroških oblačil, na katerih se rada zaustavi kakšna nezaželena packa.
Poživite lahko tudi svoj dom, saj lahko barvate na prte, zavese, okrasne izdelke iz filca, senčnike za luči in še bi lahko naštevali. V primerih, ko izdelka ne peremo, likanje ni potrebno.