Navdih za opremljanje oziroma dekoracijo dnevne sobe z rumeno barvo lahko poiščete zunaj v naravi. Kreirajte sončno notranjost, ki bo odražala naravo, uporabite pa lahko vse odtenke rumene, od najbolj nežnih do bolj drznih zlatih tonov.

rumeno_orkasena_dnevna_soba_1.jpg

Kreirajte sončno dnevno sobo

Stene na primer prebarvajte v poljuben rumen odtenek, v prostor vnesite nekaj rumenih podrobnosti v istih tonih, končno podobo pa dopolnite z elementi, obarvanimi v nebesno modro in travnato zeleno barvo. Naravni videz prostora, ki ste ga tako ustvarili, dokončajte s keramičnimi poudarki ter belimi, bež, rjavimi ali sivimi elementi notranje opreme.

rumeno_orkasena_dnevna_soba_2.jpg

Barvanje sten pa ni edini način, da pričarate bolj sončno dnevno sobo. V prostor enostavno vnesite več rumenih dekorativnih predmetov v podobnem ali različnih odtenkih, kot so črtaste preproge, zavese, svetila, blazine, odeje, vaze in raznovrstna umetniška dela. Če se ne želite osredotočiti le na rumeno barvo, slednjo kombinirajte z drugimi barvami, na primer modro, zeleno, rjavo, črno ali vijolično. Klasična kombinacija rumene in modre je vedno videti atraktivna, saj gre za izmenjavanje elegance in dinamičnosti.

rumeno_orkasena_dnevna_soba_3.jpg

Za bolj dinamičen kontrast

Ustvarite lahko tudi močnejši kontrast v prostoru – ker je rumena zelo svetla in vesela, boste ustvarili vizualno vpadljiv kontrast, če jo združite s temnimi niansami rjave ali črne barve. Še posebno privlačno je, če na sicer rumene stene pritrdite fotografije in umetnine s črnim okvirjem. Če želite, da pridejo rumeni poudarki še bolj do izraza, v sobo umestite rdeče elemente ali kombinacijo črne in bele barve.

Več idej za opremljanje dnevne sobe v rumeni barvi pa si oglejte v fotogaleriji.