Naravno zelena barva

Tudi če zelena ni vaša prva izbira za garderobo, se ji boste težko uprli, ko boste videli ta vesel zelen odtenek, ki je poln življenja. V sebi namreč skriva kanček rumene, ravno toliko, da je svetlejši. Ker bi prostor najverjetneje preobremenili, če v zeleno nianso prebarvate celo steno, naj bodo zelene le nekatere podrobnosti v sobi, dodatki ali dekor. Svetlo zeleno za sodobnejši dizajn kombinirajte s črno in belo, vijolično ter dodatki iz medenine. Majhne prostore okrasite z zeleno, rumeno in veliko steklenimi površinami.

kelly_green_dekoracija_v_domu.jpg

Vijolična kot nevtralna barva

Vijolična je nova nevtralna barva. Naslednje leto bodo namreč modni različni odtenki vijolične – od nežnih svetlih do drznejših in živahnih − ki gredo odlično skupaj z drugimi nevtralnimi toni, denimo sivo, karamelno, bež in belo barvo. Ustvarite lahko monokromatsko shemo v prostoru, če združite več različnih odtenkov vijolične.

Retro turkizna

Ker se bo naslednje leto težko izogniti retro dizajnu, ki se vrača v modo, bo med barvami prevladovala tudi retro turkizna. Odtenek je priljubljen in svež, saj zajema tako nostalgijo kot modernizem. Če boste sobo okrasili s preprostim turkiznim okrasjem, bo videti enostavnejša in bolj urejena. Razmislite tudi, da bi v sodobno zasnovano kopalnico ali kuhinjo dodali ploščice v tem tonu, v nevtralen prostor pa umestite kovinske predmete, prebarvane v retro turkizen odtenek, ki ga dopolnite z rdečimi podrobnostmi.

retro_turkizna.jpg

Zabavni dodatki in dekor

Poudarek naj ne bo na iskanju idealne svetilke, ki se do potankosti ujema s črtami v preprogi, ampak naj bodo prioritete drugje. Leta 2013 bodo v ospredju ročno izdelani okrasni predmeti, ki so si podobni, denimo zaradi istega materiala ali načina izdelave. Še posebno trendovski so kvačkani in pleteni predmeti in tkanine, s katerimi lahko prekrijete pohištvo. Svetilke sami ročno okrasite z broškami, zabavnimi obeski in morskimi školjkami. Kreirajte tudi abstraktno stensko umetnino, tako da barve na platno pihate skozi slamico.