Simetričnost

Simetrična razporeditev je zelo prijazna do oči, je pa tudi najbolj preprosta za opremljanje. Vhod oplemenitite z simetrično razporeditvijo dveh luči in večjih cvetličnih posod z rastlinami v isti barvi. V enako barvo prepleskajte vhodna vrata.

Zamenjava starih predmetov z novimi

Stare odslužene predmete zamenjajte z novimi. Vhod bo deloval čisto drugače, če boste zamenjali vašo hišno številko, nabiralnik, luč ali samo kljuko na vratih. Pazite na to, da se bodo predmeti stilsko in barvno ujemali med seboj, pa tudi s siceršnjim videzom vašega doma.

prenocavhod.jpg

Osvetlitev

Osvetlite vhod v bivališče. Poleg lepšega videza boste s tem zagotovili tudi večjo varnost. Luči lahko namestite na fasado ali pa jih postavite na tla. Z lučmi lahko poleg poti do vaše hiše osvetlite tudi vašo hišo in/ali drevo. Lahko namestite tudi solarna svetila, vedite pa, da ta ne svetijo enako močno kot "tradicionalna".

Poštni nabiralnik

Poštni nabiralnik mora odsevati vaš dom in vašo osebnost. Kupite takšnega, ki se bo barvno in stilsko ujemal z vašim vhodom. Lahko pa nabiralnik izdelate tudi sami.

Okrasite vhodna vrata

Vhodna vrata so osrednja točka vašega vhoda. Poskrbite, da bodo lepa. Redno jih čistite, jih vsake toliko prepleskajte in jih okrasite z vencem, ki nekaj pove o vas oziroma o vaši notranji opremi doma.

rozevrata.jpg

Rastline

Vhod bo videti veliko lepši z rožami. Posadite jih v cvetlična korita in jih postavite ob obe strani vhodnih vrat. Če želite vnesti nekaj dinamike, jih razporedite asimetrično. Rože v cvetličnih koritih lahko postavite tudi na okenske police. Na ta način boste v hipu spremenili videz vašega doma. Rastline in korita naj se barvno in stilsko ujemajo z vašim domom.

Vrt

Poskrbite za vrtne gredice. Obrežite razraslo rastlinje, izpulite plevel, posadite cvetlice in pognojite ter zalijte zemljo. Morebitne potke iz tlakovcev očistite, vse poškodovane dele pa zamenjajte. Če je teh več, razmislite o povsem novih tlakovcih. Preglejte tudi robove gredic. Če so že stari in zgledajo odsluženo, jih nadomestite z novimi.

Nekaj idej za polepšanje vhoda si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji.