Seveda pa lahko plošče iz naravne plute uporabite tudi na zabavne in nepričakovane načine ter poživite vsak bivalni prostor. Namesto da na ploščo, ki ste jo prej narezali na želeno velikost in obliko, pripnete seznam za nakupovanje ali tedenski razpored opravil, jo izkoristite kot pladenj, ploščo za shranjevanje nakita ali ne nazadnje kot vrata omarice.

Podlaga za nakit

Z malo truda izdelajte impresivno ploščo, na katero boste obesili nakit in podobne malenkosti. Manjšo (ali večjo) ploščo iz plute (lahko jih je tudi več) uokvirite v zanimiv srebrn okvir iz aluminija ali drugega podobnega materiala. Ploščo obesite v spalnico na steno zraven toaletne mizice ali garderobne omare. Izberite nekaj barvitih bucik, ki jih zapičite v desko, nato pa nanje obesite oglice, verižice in druge kose nakita.

plosce_iz_plute_1.jpg

Pluta za pladenj

Pluta je že na prvi pogled zelo naraven material, ki ima rahlo bohemski pridih. Zaradi tega jo uporabite tudi za običajne pladnje poljubnih oblik, s katerimi okrasite jedilno mizo ali klubsko mizico v dnevni sobi. Pladnjev vam ni treba uokviriti, ampak jih preprosto le postavite na mizo, nanje pa razstavite  priljubljene vaze, sklede ali kozarce. Zaradi posebne zgradbe bo pladenj vsrkal vodo, zato ga lahko uporabite tudi kot podstavek na mizi.

Vrata omarice

Če želite popestriti dolgočasna vrata stenske omarice, na primer v kuhinji ali kopalnici, na zunanjo stran omarice pritrdite natančno izrezano ploščo iz plute. Plošča naj ne zavzema cele površine omaric, temveč pustite okoli nje centimeter ali dva prostora, nezapolnjenega s pluto, tako da še vedno vidite prvotno podobo omarice. Ustvarili boste organski naravni videz in pohištvu dodali malo teksture.

plosce_iz_plute_2.jpg

Posteljno vzglavje

Plošče iz plute so odlične za eklektično opremljene prostore in domove z otroki. Omislite si markantno posteljno vzglavje iz plute, ki bo v spalnico vneslo toplino in domačnost. Na vzglavje pritrdite izbrano dekoracijo: umetniško delo, trendovske okrasne broške, družinske fotografije ali pa ploščo pustite golo in naravno brez dodatnega okrasja.