Če je vaš balkon majhen, ga lahko okrasite že z majhnimi, a udobnimi stoli in mizo, ki bodo pričarali večje udobje in eleganco. Za večje balkone pa izberite vrtno pohištvo, prvotno namenjeno opremljanju terase ali verande. V vsakem primeru se odločite za sodobne linije pohištva in atraktivne materiale, s katerimi boste izboljšali podobo balkona.

Pohištvo iz vrbovega protja

Pleteno pohištvo iz vrbovega protja je narejeno iz rastlin in zmešano z visokim odstotkom plastike ali smole, zaradi česar je končni material bolj kompakten in tog. Gre za dolgotrajen material, odporen na raznovrstne vremenske vplive, ki vdihne elegantno podobo majhnim balkonom. Zahteva minimalno vzdrževanja, poleg tega pa je poceni, lahko in enostavno za prenašanje.

balcony_with_table_and_wicker_chairs.jpg

Pohištvo iz ratana

Vrtno pohištvo iz ratana pridobivajo iz palme ovijalke, ki najbolje uspeva v tropskih gozdovih. Ratanovo trsje ima za razliko od bambusovih palic trdno jedro, zato je tudi bolj trpežno in ga je težje prelomiti. Elementi iz tega materiala se odlično obnesejo kot okrasna oprema balkona, ki ne potrebuje dodatne dekoracije.

Oprema iz aluminija

Aluminijasto pohištvo je izdelano iz staljenega aluminija, ki pa ga je mogoče poljubno oblikovati v različne oblike. Končni izdelek je trajen, enostaven za prenašanje in osupljiv na pogled. Zaradi specifičnega videza se med drugim najbolje poda na sodobno zasnovane balkone ali terase, opremljene v industrijskem stilu.

pohistvo_iz_aluminija_j.jpg

Okolju prijazno vrtno pohištvo za balkone

Če želite balkonu vdihniti naravni videz, izberite pohištvo iz bambusa, lesa ali ne nazadnje morske trave. Bambus je namreč hitro rastoča rastlina, ki popestri vsak balkon in ga približa naravi, medtem ko so izdelki iz predelanega lesa odličen nadomestek za vrtno pohištvo iz pristnega masivnega lesa.

Več nasvetov, kako izberete vrtno pohištvo, pa si lahko preberete v tem prispevku.