Kombinacija izbranih elementov in dekorja na nočni omarici lahko lepo dopolni podobo prostora in v spalnico vnese poseben pečat. Pri okraševanju nočne omarice upoštevajte zvijače, s katerimi boste pričarali edinstven kotiček zraven postelje, ki vam ne bo služil le za odlaganje manjših predmetov, temveč tudi kot privlačen okras.

Izberite liho število

Za začetek vam svetujemo, da izberete tri, pet, sedem ali celo devet ali enajst različnih dekorativnih predmetov in dodatkov, če želite nočno omarico povezati z videzom sobe. Na omarico na primer enakomerno in uravnoteženo postavite manjše kose okrasja, ki bodo skupaj tvorili določeno temo in odražali vašo vizijo. Liho število okrasnih elementov bo namreč dodalo bolj nenavaden in zanimiv videz, kot če bi uporabili sodo število predmetov.

okrasite_nocno_omarico.jpg

Ključnega pomena je ravnotežje

Ravnotežje ne pomeni nujno, da uporabite enako število predmetov. Večjo namizno svetilko na eni strani nočne omarice lahko denimo uravnotežite z dvema ali tremi dekorativnimi izdelki manjših dimenzij na drugi strani. Prepričajte se le, da nočna omarica ni videti prenatrpana ali neuravnotežena, ampak okrašena v celoti. Še posebno bodite pozorni na vse vogale omarice.

Raznolikost je zelo elegantna

Dobra izbira je uporaba predmetov različnih velikosti, višin in oblik. Zaradi tega kombinirajte nekaj velikega z nečim majhnim, nekaj debelega z nečim tankim in tako naprej – uporabite različne višine, oblike in stile, ki so med seboj vsaj malo povezani. Dekor naj odraža vašo osebnost; izberite recimo tanke svetilke, vaze, tanke knjige, visoke okvirje in drugo, saj imate ogromno možnosti.

okrasite_nocno_omarico_b.jpg

Posebno pozornost namenite teksturam

V enem kotičku združite kose morskih koral, školjke, sveže cvetje, stare knjige, atraktiven nakit, šatulje za nakit, okvirje z družinskimi fotografijami oziroma tisto, kar bo omarici dodalo razgibane teksture. Z različnimi teksturami namreč stvari ohranjate zanimive in jim dodate osebnost.

Odločite se za določeno temo

Pazite, da končna podoba nočne omarice ne bo raztresena in nepovezana, tudi če vam je tako všeč. Bistvenega pomena je, da izberete temo, ki se je dosledno držite, saj bo to pripomoglo k odločitvi, kateri dekor tja razstaviti. Bodisi retro, eklektičen, vintage bodisi sodoben, monokromatski ali drug poljuben stil – kar koli izberete, vse razstavljene predmete povežite v celoto.

Več idej za elegantno dekoracijo nočne omarice pa poiščite v naši fotogaleriji.