V rozariju bodo zacvetele opojno dišeče vrtnice, za upravo že cveti balkonsko cvetje, tulipane so nadomestile zares prekrasne enoletnice in trajnice, pisano cvetje krasi tudi rastlinjak s tropskimi metulji. Za staro upravno zgradbo pa že pripravljajo naslednjo novost; izdajmo le, da bo zadišalo po vročih dneh na morju.

Mesec vrtnic

Junija v rozariju zacveti dvesto sort vrtnic. Vsaka s svojim sortnim imenom in svojo zgodovino je osebnost zase. Prevladujejo sodobne sorte, ki se odlikujejo z lepim cvetjem in z odpornostjo proti boleznim. Društvo ljubiteljev vrtnic Slovenije in Arboretum Volčji Potok vsako leto v okviru meseca vrtnic priredita dan vrtnic, ki se ga vsako leto udeležijo številni ljubitelji vrtnic iz vse Slovenije. Letos vas bo pester program razveseljeval v petek, 15. junija, od 18. ure.

vrtnice_b.jpg

Glasbeno sladokusje dveh koncertov

Že tradicionalno pa bo junij obarvan z notami, ki se bodo prepletale s krošnjami dreves v izjemnem ambientu parka. Tokratni moto je Nazaj k naravi ob sotočju glasbe. In ne le en koncert, kar dva pripravljajo za obiskovalce. O prvem je bilo že veliko govora, tokrat pa vas Arboretum vabi na klavirsko-poetski večer z Nino Prešiček.

Dva popotna lista za ceno enega

Za družine z otroki so pripravili posebno ugodnost ob koncu šolskega leta. Za ceno enega popotnega lista dobite kar dva. S popotnim listom lahko otroci le za 7 evrov obiščejo številne zaklade Slovenije. Počitnice so naravnost idealne za popotovanja in odkrivanja lepot naše domovine. Popotni list lahko kupite tudi na blagajni Arboretuma Volčji Potok. Vsi, ki zberete štampiljke, lahko sodelujete v nagradnem žrebanju.

otroci_arboretum_2.jpg
 

Strokovne predstavitve in tečaji

Nadaljujejo s strokovnimi predstavitvami. Vas zanima, kako negovati travo, kako načrtovati namakalni sistem in vrt, da ga bo lahko pokosila kar robotska kosilnica? Se želite naučiti izdelati naravno kozmetiko ali pa se želite naučiti polstenja volne ter si izdelati svojo čepico ali torbico? Udeležite se strokovnih predstavitev in tečajev.

Družinski dogodek Igre brez meja

Za družine v Arboretumu pripravljajo dogodek, na katerem se boste izključno in samo igrali. V nedeljo, 10. junija, med 10. in 18.uro se boste igrali tradicionalne pastirske igre, spoznali igre naših babic in dedkov, tisti bolj avanturistični pa se boste lahko preizkusili na pustolovščinah, ki jih bo v parku pripravil Pustolovski park Geoss. Točen program in seznam dogodkov bo v kratkem objavljen na spletni strani Arboretuma.

otroci_arboretum_1.jpg

Otroške delavnice

Odkrivaj davno zgodovino, postani paleontolog in arheolog, oglej si eksotične živali, slikaj v objemu narave, odpotuj v domišljijski svet na pravljičnih uricah, pomigaj na Mavričnih igrarijah. To in še več, otroci, vas čaka v začetku meseca junija. Dobrodošli pa ste tudi na krasno otroške igrišče, kjer vas čakajo fitnes, nihajnica, dežela Huthut, labirint, stražni stolp in mnogo več.

Uredimo vrt s projektivo Arboretum

V vrtovih naj bi bilo vse urejeno, pospravljeno, obrezano, posajeno. Tako so vsi naši čuti usmerjeni v uživanje in občudovanje vrtnih lepot. Nekatere med trajnicami so s cvetenjem že zaključile, zato je priporočljivo, da na primer plahtici, krvomočnicam, kaduljam, tudi nizkim blazinastim trajnicam odcvetele cvete porežemo. Tako rastline prisilimo, da svojo razvoj ponovno usmerijo v ponovno cvetenje oziroma njihova listna masa ostane kompaktna in gosta.

Nakup enoletnic v vrtnem centru

Pogosto nas kupci sprašujejo, katere enoletnice so primerne za sončno rastišče. Kupcem svetujejo, da posadijo: verbeno, viniko, milijon zvončke, alternatero, tagetes, salvijo, dalijo, perjanko, lobelijo ali gvinejko. Vsekakor pa ne pozabite na zalivanje enoletnih nasadov in balkonskega cvetja.