Zunanjost

Simetrično zasnovana hiša deluje veliko bolj impozantno in elegantno. Ker nič na njej posebno ne izstopa, našega pogleda ne pritegujejo različne smeri, ampak si lahko v miru ogledamo celo strukturo in si odpočijemo oči od beganja sem ter tja.

sim8.jpg

Ob simetrični zasnovi hiše je pametno imeti tudi simetrično oblikovan vrt. Ob pešpot postavite (na vsako stran po eno) cvetlično korito z lepo oblikovanim okroglim grmičevjem, pred vhodna vrata pa dva lonca z visokoraslima zimzelenima drevesoma, denimo cipreso.

sim5.jpg

Tudi moderne hiše so lahko simetrične. Kot denimo ta na fotografiji.

sim1.jpg

Notranjost

Simetrična zasnova blagodejno deluje tudi v notranjosti, zato jo le pripeljite čez prag svojega doma. Prostore opremite s simetrično oblikovanim stopniščem, pohištvom (in njegovo razporeditvijo) in dekoracijo. Poskrbite za lep in sproščujoč dom, v katerem si boste napolnili baterije za nove podvige.

sim2.jpg

Simetrijo lahko poudarite tudi z arhitekturnim motivom, denimo obokom.

sim3.jpg

Simetrijo lahko uporabite v vse smeri, s čimer boste ustvarili občutek globine in vtis velike prostornosti. Popoln učinek simetrije boste dosegli, če simetrični zasnovi prostora sledi tudi oprema.

symetry_living_room_design.jpg

Simetrijo lahko ustvarite tudi v kopalnici. Tako boste učinkovito ločili njen in njegov kotiček, z umestitvijo kadi na sredino prostora pa elegantno združili obe polovici.

sim4.jpg

Simetrično pohištvo kupite tudi za garderobno sobo in shrambo, saj bosta oba prostora videti veliko bolj urejena in sofisticirana. Ne pozabite: simetrično opremljen prostor deluje večje, zato je zelo priporočljiv za majhne prostore.