Temeljit pregled stanovanja ali hiše vam bo podal vse potrebne informacije, ki jih morate vedeti, preden se odločite za tako pomemben korak v življenju, kot je nakup nove nepremičnine. Je streho morda treba zamenjati, ali so temelji zgradbe še dobri? Če boste imeli s prenovo ogromno dela in stroškov, je bolje poiskati drugo, boljšo nepremičnino.

Neprimerna soseska

Ste našli na videz idealno stanovanje, pa niste imeli časa, da si dobro ogledate tudi sosesko, kjer je? Napaka. Kaj hitro se namreč zgodi, da vam izbrana soseščina ne bo všeč, ker je bodisi na preveč oddaljeni lokaciji od centra mesta bodisi je znana po visoki stopnji kriminala. Ne glede na okoliščine, če se vam izbrana lokacija ne zdi najboljša izbira, ker denimo ni dovolj prijazna do družine, odstopite od nakupa.

fuzine.jpg

Zanemarjen bazen

Celo dobro vzdrževan bazen zahteva veliko rednega vzdrževanja in denarja. Če pa je bazen zraven ogledane hiše zanemarjen in bi na primer potreboval preplastitev, zamenjavo ploščic, temeljev, talnih oblog ali novo vodno črpalko, bodo stroški še toliko večji. Ker boste verjetno želeli uporabljati bazen, če ga že imate, vas lahko prenova stane tudi po več tisoč evrov letno. Zato ne izberite doma z bazenom, starejšim od deset let.

Termiti in drugi škodljivci

Hiša je na videz brezhibna, vendar se po podrobnejšem pregledu izkaže, da so termiti ali drugi naravni škodljivci načeli leseno konstrukcijo objekta, pohištvo ali ne nazadnje talne obloge. Termite je namreč izredno težko odpraviti. Zaradi tega vam priporočamo, da raje zavrnete nepremičninsko ponudbo, če opazite, da so elementi zgradbe poškodovani zaradi termitov.

termiti.jpg

Težave s konstrukcijo

Strukturni problemi stavbe kažejo na večje težave, ki vas bodo čakale, če se odločite za nakup takšne hiše. Težave v konstrukciji doma boste težko enostavno odpravili, saj je za njihovo popravilo običajno potrebno veliko denarja in dela.