Sanitarni elementi Geberit Monolith postavljajo nove trende v oblikovanju kopalnic. Družini Monolith se poleg elementa za stranišče pridružujeta še dva modula: za umivalnike in bideje. Oba sta premišljeno oblikovana, saj ponujata uporabnikom vse, kar potrebujejo – sodoben dizajn, hitro vgradnjo in funkcionalne površine, kot so prostori za shranjevanje in odlaganje. Dizajn Monolith je bil ponovno nagrajen s prestižnimi priznanji, kot je iF product design award.

Brezčasna oblika, preprosta vgradnja

Sodobna kopalnica mora biti udobna, prijetna za uporabo in tudi preprosta za čiščenje. Geberit že vrsto let narekuje trende ter razvija inovativne izdelke in metode, ki to omogočajo. Posamezne dele, kot so vodovodne cevi, splakovalniki in odtoki, je Geberit skril v steno. Ta koncept se odraža tudi v najinovativnejši liniji Monolith. Geberit z razširjeno družino sanitarnih modulov Monolith nudi edinstven, nov oblikovalski jezik, ki zadovolji tisto, kar danes pričakujemo v sodobnih kopalnicah: različne funkcije kopalnice so povezane v dobro zasnovanih modulih za straniščni splakovalnik, umivalnik in bide. Po zaslugi najboljših materialov, kot sta steklo ali aluminij, sanitarni moduli Monolith kažejo svojo kakovost tudi v podrobnostih.

geberit_2hhhhhh.jpg

Oblikovalske nagrade, ki jih je Geberit prejel za sanitarne module Monolith, so dokaz, da je ta novi oblikovalski jezik res ujel duh časa. Oba nova modula Monolith sta na voljo v črni, beli in umbra (temno rjavi) barvi. Družino izdelkov Monolith sta zasnovala Daniel Irányi in Tom Stäubli iz oblikovalskega studia Tribecraft iz Zuricha: »Monolith je precej minimalističen, kar zadeva oblikovanje. Obenem pa je lahko močan oblikovni izraz v kopalnici.«

Umivalnik z dodatno opremo in veliko prostora

Ko stojimo pred umivalnikom, potrebujemo poleg vode še milo in brisačo. Potem so tu še stvari, kot so zobna pasta, ščetka, ličila, kozmetika – in vse to moramo nekam shraniti. Uporabniku prijazen dizajn Monolitha za umivalnike seveda ponuja rešitev tudi za to. Element odlikujejo različne površine za odlaganje in shranjevanje, omogoča pa tudi različne načine namestitve shranjevalnih predalov in dodatne obešalnike za brisače. Predali so lahko nameščeni na levi ali na desni strani umivalnika, na voljo pa sta tudi elementa z obema predaloma ali brez. Z rahlim pritiskom na aluminijasti okvir se odprejo predali, ki po zaslugi domišljene razdelitve prostora nudijo obilico prostora za vse vrste pripomočkov za nego. Dvojni obešalnik za brisače proizvajalca EMCO (serija “Loft”) je mogoče pritrditi na tovarniško nameščeno letev na levo ali desno stran umivalnika. Na voljo  je v dveh dolžinah (31 in 41 centimetrov).

geberit_1.jpg

Kopalniška dvojčka

Geberit Monolith za straniščno školjko, ki je bil na trgu predstavljen pred dvema letoma, je zdaj dobil sorodnega partnerja v modulu Monolith za bideje. Drug ob drugem delujeta kot elegantna kopalniška dvojčka, saj so njune mere popolnoma enake. Z elementom Monolith za bide je Geberit izpopolnil družino Monolith. Sanitarni modul je mogoče kombinirati z večino stoječih ali visečih keramičnih bidejev, ki so na voljo. Dodati pa mu je mogoče tudi vgrajen obešalnik za brisače. Kot je značilno za vse elemente družine Monolith, je vgradnja zelo preprosta.

Strokovna in enostavna vgradnja

Moduli Monolith združujejo vse funkcije in vso sanitarno tehniko, kot so pritrdilni elementi, vodovodni priključki in odtok, v eni sami enoti. Moduli so zasnovani tako, da jih je mogoče priključiti tako na že napeljane priključke za toplo in hladno vodo kot na odtočno cev, pri tem pa večje prilagoditve niso potrebne. Monolith je že tovarniško sestavljen tako, da omogoča hitro profesionalno vgradnjo. Zaradi tega so moduli Monolith posebno  primerni za nemotečo prenovo kopalnic. Monolith pa je tudi izredno prilagodljiv, saj je na module mogoče namestiti večino umivalnikov, bidejev in straniščnih školjk na trgu.

Več informacij pa si lahko preberete na: www.geberit.si.