Tla

Tudi če je prostor svetel, lahko ob preveč ostrih linijah deluje utesnjen. S samo nekaj rastlinami bo zaživel povsem drugačno življenje. Les je zelo lep in topel material. A preveč lesa v čistih ravnih linijah lahko deluje malce pusto. Zasadite nekaj rastlin in prostor bo takoj videti bolje.

celozaslonski_zajem_hisa2.jpg

Trava in drevesa

Če je vaša fasada zelo čistih arhitekturnih linij, naj bo trata okoli nje nekoliko višja. Tako boste ublažili njen nekoliko grob značaj. Kovinska ograja ima lahko zelo industrijski videz. Razbijte ga z zasaditvijo nekaj višjih rastlin in zelenja tako na spodnjem kot na zgornjem delu. Če imate nekaj več prostora, zasadite nekaj dreves. Ta bodo učinkovito razbila sterilnost moderne strukture. Se vam zdi terasa, prekrita z cementnimi tlakovci, preveč monotona? Vzemite jih nekaj ven in v zemljo zasadite travo. Poigrajte se z oblikami!

celozaslonski_hisa3.jpg

Plezalke

Teraso, verando ali paviljon ozelenite s plezalkami. Vinska trta je idealna rastlina za to nalogo, pa še v njenih plodovih boste lahko uživali na jesen. Plezalke so odlične tudi za prekritje monotone ali ne preveč lepe ograje.