Vijolični odtenki

Stene v spalnici prepleskajte z vijolično barvo, pohištvo pa naj bo belo. Posteljnina naj bo v vijoličnobeli barvi. Dodajte še topel odtenek – na tla položite oranžno preprogo ali pa na nočno omarico postavite vazo s pisanimi cvetlicami. Lahko pa z vijolično presenetite na povsem nepričakovan način, na primer tako, da vanjo preoblečete tradicionalni stol.

vijolicnaton.jpg

Modri odtenki

Ohladite svoje stanovanje z nanosom modre barve. Če se sobe odpirajo ena v drugo, vsako izmed njih prepleskajte z nekoliko drugačnim odtenkom. Sobe opremite s pohištvom v črni ali beli barvi, z belo prebarvajte še okvirje vrat. Lahko se odločite tudi za modrorjavo kombinacijo. Z modro prepleskajte stene. Na tla položite preprogo v rjavomodrih vzorcih, na kavč in naslonjače pa blazine v enem izmed omenjenih tonov. Lahko se seveda odločite tudi za  drugačno kombinacijo rjave in modre barve.

modraton.jpg

Soba bo čudovito hladna delovala tudi, če jo boste prepleskali s svežo modro barvo, opremili s sedežno garnituro v masleno rumeni barvi in nanjo položili okrasne blazine v rdeči barvi. Če se vam to zdi preveč v oči bodeče, tone umirite z lesenim podom ali kredenco v temno rjavi barvi. Nevtralno opremljeno sobo lahko ohladite že samo z nekaj blazinami v modri barvi. Pozimi prevleke zamenjajte s prevlekami v rdeči ali oranžni barvi. Tkanina je  lahko tudi vzorčasta, pazite le, da bodo ti v isti barvni paleti. Preoblečete lahko ves kavč ali pa samo sedala oziroma naslonjala. Izberite več različnih vzorcev. Primer za spalnico: če je stena brez vzorcev, je lahko naslanjač črtast, posteljni vzglavnik pa okrašen z motivi cvetlic.

zelenaton.jpg

Zeleni odtenki

Sobo lahko ohladite tudi z zelenimi odtenki. V nevtralno opremljeno spalnico položite kockasto preprogo v zelenih odtenkih, na nočno omarico pa zeleno vazo s cvetlicami. Sobo lahko prelepite tudi s tapetami v barvi mete (lahko vzamete tudi takšno z modrimi ali rumenimi črtami). V temnejši odtenek zelene barve prepleskajte pohištvo. Preproga naj bo zelenorumena, enako tudi posteljnina. Okenski okvirji in senčila naj bodo bele barve. Za povsem belo opremljen prostor pa vam priporočamo nekaj okrasnih blazin v modri, zeleni ali vijolični barvi.

Več interjerjev v hladnih barvnih odtenkih si oglejte v naši fotogaleriji.