Strokovnjaki so zapakirali 1600 lumnov v izredno majhen dizajn sijalke. Korporacija GE je sodelovala s podjetjem Nuventix, s katerim so ustvarili pomanjšano tehnologijo zvočnih impulzov, ki je bila prvotno namenjena za hlajenje večjih elektronskih naprav.

Vibrirajoča membrana potiska zračne tokove

Sijalka vsebuje tako imenovan sistem SynJet, v katerem vibrirajoča membrana potiska zračne tokove čez hladilna rebra, s čimer potroji njihovo učinkovitost. Tehnologija je izredno tiha in ima življenjsko dobo 100.000 ur. Podobno kot vsak polprevodnik se LED-diode hitro pregrejejo, če jih ne shranjujemo na hladnem. Novi sistem pa omogoča, da na majhno območje zapakiramo dvakratno število LED-čipov.

ge_100_watt_equvilent_led_2.jpg

Energijsko varčna sijalka

Inovacija je odlična rešitev za energijsko varčno razsvetljavo v domu, saj lahko z njo učinkovito nadomestimo standardne stovatne žarnice na svetilno nitko, ki so v Evropski uniji sicer že nekaj časa prepovedane. Sijalka pa pri tem porabi le 27 vatov energije. Na voljo je v zatemnilnem dizajnu, njena pričakovana življenjska doba pa je 25.000 ur. Potrošnikom bo na voljo naslednje leto, začetna cena pa naj bi znašala okoli 40 evrov.