Senčnika z imenom Eclipse in Kosmos sta na sejmu požela velik uspeh, saj združujeta napredno tehnologijo, baterije za shranjevanje pridobljene energije in eleganten dizajn. Na zgornjo površino senčnikov so vgrajene sončne celice v obliki tanke folije, izdelane iz organske fotovoltaike in recikliranih materialov, zaradi česar so veliko bolj vsestranske in prilagodljive od silicijevih plošč.

solarni_sencnik_kosmos.jpg

Dva v enem: senca in izkoriščanje moči sonca

Solarni film je polprozoren, fleksibilen in nestrupen, svetlobo pa lahko v elektriko spremeni praktično kjer koli. Električne naprave lahko takoj priključite na obnovljivi vir ali pa zajeto energijo shranite v priložene baterije za kasnejšo uporabo. Z energijo zlahka napajate raznovrstne električne naprave ter celo baterije tipa AA in AAA. Tehnologijo so razvili v podjetju Konarka Technologies, ki je vodilno na področju izdelave organskih solarnih plošč.

solarni_sencnik_2.jpg

Inovativna senčnika sta enostavna, a lepa na pogled, nadomeščata pa klasične senčnike, ki ih običajno uporabljamo na vrtu ali terasi. Senčnik Kosmos ima na primer vgrajene tudi LED-sijalke, ki za delovanje uporabljajo zajeto solarno električno energijo. Tako se lahko senčnik ponoči spremeni v veliko vrtno svetilko. Seveda pa bo mogoče oba modela vključiti v javne mestne površine, ne le v zasebne domove, saj bi se odlično obnesla na postajališčih za avtobuse ali drugih mestih.