Barve

Vsak prostor lahko preprosto osvežite z novo barvo sten. Najbolje je, če v ta projekt vključite še otroke, saj gre konec koncev za njihovo sobo. Naj sami izberejo barvo, ki jo imajo radi, ter sodelujejo pri prenovi. Prebarvate lahko tudi pisalno mizo, da bo bolj všečna, prav tako tudi notranjost predalov.

kids_space_study.jpg

Detajli in dodatki

Ko ste poskrbeli za stene, je čas, da se lotite še detajlov in dodatkov. Uporabite stvari, ki so všeč vašim otrokom, tako da bo soba prijetnejša in bolj osebna. Otroci radi pozabljajo stvari, zato jim bo prav prišla tabla za sporočila. Ker gre za delovni prostor, naj bo tam vse, kar otrok potrebuje za učenje. Tako ne bo hodil ven iz sobe in naletel na kaj bolj zabavnega, kar bi lahko počel.

kids_space_study3.jpg

Vsak ima svoj način učenja

Pri opremljanju sobe imejte v mislih tudi to, da se vsakdo najlažje uči na svoj način. Poskušajte ugotoviti, kakšen slog najbolje ustreza vašemu otroku. Ni treba, da ima sobo, ki je posebej namenjena učenju. Uredite lahko prostor, ki ga drugače ne uporabljate. Vsekakor pa ni priporočljivo, da je učenju namenjena otroška soba ali igralnica, saj je tam preveč stvari, ki šolarju odvračajo pozornost.

kids_space_study2.jpg

V naši galeriji si oglejte še več ustvarjalnih idej, kako lahko svojemu otroku uredite kotiček za učenje.